News

OMS, avertisment îngrijorător: ”Pandemia este departe de a se fi terminat”

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) lansează un avertisment îngrijorător, anume că pandemia nu a ajuns încă în punctul în care să se termine definitiv.
26.10.2021 | 23:30
OMS avertisment ingrijorator Pandemia este departe de a se fi terminat
ADVERTISEMENT

Avertismentul a fost lansat, mai exact, de către Comitetul de Urgenţă al OMS. Acesta a mai îndemnat toate statele membre să recunoască vaccinurile omologate de agenţie.

Comitetul, aflat sub conducerea lui Didier Houssin, se reuneşte odată la trei luni pentru a analiza situația pandemică la nivel mondial. Săptămâna trecută a avut loc o altă întrevedere, iar marți Didier Houssin a publicat o declaraţie. Prin aceasta se subliniază faptul că deși s-a observat un progres al imunizării, pandemia mai are până se va sfârși.

ADVERTISEMENT

OMS: ”Pandemia constituie încă un eveniment care afectează în continuare sănătatea populaţiilor”

”Deşi au fost realizate progrese graţie unei utilizări sporite a vaccinurilor împotriva COVID-19 şi a tratamentelor, analiza situaţiei din prezent şi a modelelor de prognoză indică faptul că pandemia este departe de a se fi terminat”, a transmis Didier Houssin, relatează News Recorder.

Didier Houssin a mai punctat și că pandemia reprezintă în continuare un eveniment care afectează toată populația. de aceea lucrurile încă nu se pot relaxa.

ADVERTISEMENT

”În unanimitate că pandemia constituie încă un eveniment extraordinar care afectează în continuare sănătatea populaţiilor din lumea întreagă, prezintă un risc de propagare internaţională şi de perturbare a traficului internaţional şi necesită un răspuns internaţional coordonat”, a mai comunicat Didier Houssin.

De asemenea, Comitetul manifestă în continuare împotrivire față de prezentarea dovezii vaccinării anti-Covid la graniță. Drept urmare, a cerut tuturor statelor să: ”recunoască toate vaccinurile care au primit autorizarea pentru utilizare de urgenţă” 

ADVERTISEMENT

Situația pandemiei din România. Cseke Attila spune că nu am atins vârful valului patru al pandemiei

În România a mai crescut numărul românilor care se vaccinează anti-Covid, dar în continuare crește numărul de infectări, decese și internări. Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, spunea în urmă cu câteva zile că nu am atins încă vârful valului patru al coronavirusului.

”Din păcate, ceea ce trebuie să conştientizăm cu toţii este că la un asemenea nivel de vaccinare pe care îl avem – şi analiza va trebui făcută la un moment dat într-o situaţie în care (…) putem să fim mult mai lucizi – cu asemenea grad de vaccinare noi chiar dacă la un moment dat acest val patru va trece…

ADVERTISEMENT

Încă nu am ajuns în vârful valului, au fost tot felul de discuţii şi de prognoze. Din păcate, nu suntem nici măcar pe platou. Există în continuare o creştere a numărului de infectări, ceea ce înseamnă că încă nu putem spera la acel platou de câteva zile, câteva săptămâni, ca apoi să fie o scădere.

Presiunea este enormă, uriaşă pe sistemul sanitar, care evident că are anumite limite, pentru că nimic nu este infinit, nici capacitatea sistemului sanitar”, a declarat Cseke Attila la TVR.

Ultimul bilanț al cazurilor de coronavirus din România a atins un nou record miercuri, 26 octombrie. Peste 16 mii de noi îmbolnăviri, 1867 internări la ATI și  523 decese.

ADVERTISEMENT
Tags: