News

OMS, avertisment sever după explozia infectărilor: ”Acționați acum sau riscați măsuri anti-Covid mai stricte!”

Organizația Mondială a Sănătății a emis un avertisment sever după creșterea numărului de cazuri de coronavirus. OMS cere statelor europene să acționeze acum, altfel ”riscă măsuri anti-Covid stricte”
19.07.2022 | 16:59
OMS avertisment sever dupa explozia infectarilor Actionati acum sau riscati masuri antiCovid mai stricte
”Acționați acum sau riscați măsuri anti-COVID mai stricte!” Ce recomandări are OMS pentru statele europene. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Majoritatea statelor europene, în frunte cu Germania, Franța sau Italia raportează creșteri importante ale cazurilor de Covid-19.

”Acționați acum sau riscați măsuri anti-COVID mai stricte!” Ce recomandări are OMS pentru statele europene

Pe fondul acestor explozii de îmbolnăviri, care au la bază subvariantele Omicron, OMS cere țărilor din Europa să intensifice vaccinarea şi să reinstituie măsuri precum purtarea măştii în spaţiile închise.

ADVERTISEMENT

Aceste decizii sunt imperios necesare pentru a evita măsuri mai stricte odată cu apropierea sezoanelor de toamnă şi iarnă, a avertizat, marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a recomandat statelor de pe continent să acţioneze acum pentru a preveni saturarea sistemelor sanitare, în condiţiile în care subvarianta Omicron BA.5 se răspândeşte intens.

ADVERTISEMENT

”Avem o creştere a numărului cazurilor, într-o societate care funcţionează aproape la fel ca înainte de pandemie”, a declarat oficialul OMS. Kluge a subliniat că purtarea măștii, aerisirea spaţiilor închise şi administrarea celei de-a doua doze de vaccin booster sunt măsuri extrem de importante.

”Nu cred că societatea este pregătită pentru lockdown-uri impuse de autorități”, a completat reprezentantul Organizației.

ADVERTISEMENT

OMS: Spitalizările s-au dublat. Aproape 3.000 de persoane mor în fiecare săptămână din cauza Covid-19

Din datele oficiale ale OMS, aflăm că nu doar numărul de infectări a crescut în ultima perioadă.

Astfel, circa 3.000.000 de noi cazuri de SARS-CoV-2 au fost înregistrate în Europa săptămâna trecută, circa jumătate din cele înregistrate la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Mai îngrijorător este faptul că, în aceeași perioadă, spitalizările s-au dublat şi aproape 3.000 de oameni au murit în urma infecției cu Covid-19.

”Concomitent cu creşterea numărului cazurilor vedem şi o creştere a spitalizărilor, care nu vor face decât să crească şi mai mult în lunile de toamnă şi iarnă, după ce şcolile se vor redeschide, oamenii vor reveni din vacanţe şi odată cu venirea iernii interacţiunea socială se va muta în spaţii închise”, a mai avertizat Hans Kluge.

ADVERTISEMENT
Tags: