News

OMS avertizează: Tulpinile de Covid-19 din Marea Britanie și Africa de Sud, prezente în zeci de țări

19.01.2021 | 09:28
OMS avertizeaza Tulpinile de Covid19 din Marea Britanie si Africa de Sud prezente in zeci de tari
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vine cu un nou anunț îngrijorător în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Din ultimele informări aflăm că tulpinile de Covid-19 din Marea Britanie și Africa de Sud sunt acum prezente în zeci de țări de la glob.

Mai mult, în paralel cu cele două tulpini britanică și sud-africană, mult mai contagioase, organizația anunță că cercetează în aceste zile o mutație apărută în Brazilia.

ADVERTISEMENT

OMS este îngrijorată de faptul că noi recorduri negative de infectări și decese sunt înregistrate în ultima perioadă în țările din lume. Specialiștii avertizează să e o chestiune de timp până când planeta ar putea raport 100.000 de morți într-o săptămână.

Tulpinile de Covid-19 din Marea Britanie și Africa de Sud sunt prezente în zeci de țări, anunță OMS

Într-o perioadă în care planeta se apropie cu pași mari de 100.000.000 de infectări cu noul coronavirus, OMS avertizează că mutațiile SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie și Africa de Sud, mai contagioase decât tulpina originală, au fost identificate deja în zeci de ţări, în timp ce mutaţia braziliană este în prezent cercetată.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, directorul pentru urgenţe sanitare al organizației, Mike Ryan, a declarat că tulpina britanică a fost identificată în 58 de ţări de pe patru continente, iar cea sud-africană în 22 de ţări, relatează Agerpres.

Potrivit datelor transmise de OMS, săptămâna trecută a fost raportată o cifră record de 93.000 de morţi de Covid-19 în întreaga lume. Oficialii organizației și-au exprimat deja temerea că săptămâna această numărul deceselor ar putea trece de pragul psihologic de 100.000.

ADVERTISEMENT

În acest moment, America adună 47 % din numărul total al deceselor, în timp ce în Europa cifrele par să se fi stabilizat, dar rămân totuşi ridicate în țări importante, precum Marea Britanie, Germania sau Franța.

OMS, apel către statele planetei pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor

Recent, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că lumea este în pragul unui ”eşec moral catastrofal” al distribuţiei vaccinurilor.

ADVERTISEMENT

Tedros a cerut tuturor statelor lumii şi producătorilor să repartizeze mai echitabil dozele de vaccin împotriva COVID-19.

”Nu numai că această abordare ‘eu primul’ îi lasă pe cei mai săraci şi mai vulnerabili oameni din lume într-o situaţie de risc, este şi autodistructiv. În ultimă instanţă, aceste acţiuni nu vor face altceva decât să prelungească pandemia”, a avertizat el.

ADVERTISEMENT