News

OMS: Europa trebuie să „accelereze serios” lupta împotriva COVID-19

26.10.2020 | 23:53
ADVERTISEMENT

Europa trebuie „să accelereze serios” lupta împotriva coronavirusului, dar Organizația Mondială a Sănătății rămâne optimistă în privința faptului că țările europene nu vor fi nevoite să intre in blocaje naționale.

Anunțul a fost făcut de către autoritățile OMS luni, conform ziare.com.

Este necesară, totuși, o accelerare a măsurilor de protecție.

OMS rămâne optimist în privința COVID-19

„Suntem încă optimiști că țările nu vor trebui să intre în așa-numitul blocaj național”, a spus Maria van Kerkhove, director tehnic la OMS pentru Covid-19, într-o conferință online, când a fost întrebată despre numărul în creștere al cazurilor de infecții din Europa.

ADVERTISEMENT

„Acum suntem în urma virusului în Europa, așa că depășirea lui va necesita o accelerare serioasă a măsurilor”, a adăugat Mike Ryan, expert la OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a recunoscut că după luni de luptă contra pandemiei care a cauzat mai mult de 1,1 milioane de decese, o oarecare oboseală s-a instalat, dar el a făcut apel la continuarea luptei la o zi după ce un înalt responsabil al administrației Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că Statele Unite renunță „să preia controlul pandemiei, dar ar paria pe medicamente și vaccinuri”.

ADVERTISEMENT

„Când responsabilii acționează rapid, virusul poate fi suprimat”, a insistat directorul OMS.

„Nu putem renunța. Nu trebuie să renunțăm”, a spus el luni.

Amintim faptul că Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni alte 2.844 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total de infecții fiind la 212.492, iar decesele cauzate de COVID-19 au ajuns la 6.470.

Până luni, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un total de 151.811 pacienți au fost declarați vindecați.

ADVERTISEMENT

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.844 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, un grad de pozitivare de peste 32%. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

ADVERTISEMENT