News

OMS, explicații despre un al doilea val de coronavirus. Ce se va întâmpla la toamnă

25.05.2020 | 16:28
OMS explicatii despre un al doilea val de coronavirus Ce se va intampla la toamna
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit cu explicații despre posibilitatea ca un al doilea val de coronavirus să lovească în această toamnă.

OMS, explicații despre un al doilea val de coronavirus

Conform Agerpres, care citează EFE, directoarea pentru sănătate publică a OMS, Maria Neira, a explicat că modelele cu care se lucrează elimină ”tot mai mult” posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu toate că a dat o veste neașteptat de bună pentru toată lumea, oficialul de la OMS a cerut totuşi ”multă prudenţă” şi ”bun simţ” în această fază ”foarte critică” de eliminare a restricţiilor.

”Populaţia să nu dea dovadă nici de paranoia, nici de excesivă relaxare şi să înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase”, a declarat Maria Neira într-un interviu acordat postului de radio din Barcelona RAC-1

ADVERTISEMENT

”Probabilitatea unui al doilea val important este tot mai mult eliminată”

OMS consideră că fost diminuată atât de mult rata de transmitere, încât virusul va avea dificultăţi să supravieţuiască. Cu toate acestea, nu se pot face multe previziuni deoarece următoarele săptămâni reprezintă o fază critică.

”Trebuie să fim foarte prudenţi pentru a declara că acesta este sfârşitul valului, însă datele arată că cel puţin a fost evitată transmiterea şi explozia din primele săptămâni”, a mai spus Neira.

ADVERTISEMENT

”Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important, dar această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile”, a afirmat ea.

Cu privire la ridicarea restricţiilor din prima fază, responsabila OMS a ținut să anunțe că peste două sau trei săptămâni se va putea vedea ce se întâmplă şi dacă este nevoie de o corecţie a măsurilor.

ADVERTISEMENT

În schimb, expertul în coronavirus al Casei Albe, doctorul Deborah Birx, consideră că este prea devreme să se determine dacă va exista un al doilea val de infectări. Unii medici prevăd că  valul al doilea al epidemiei va fi mai grav decât primul, deoarece va lovi probabil la începutul sezonului de gripă, când sistemul medical va fi deja suprasolicitat.

ADVERTISEMENT