ADVERTISEMENT
News

OMS îl contrazice pe Donald Trump și dă asigurări că virusul din Wuhan e „natural”: „Suntem siguri de acest lucru”

Autor: Flaviu Popa | 01.05.2020 | 23:24
OMS îl contrazice pe Donald Trump și dă asigurări că virusul din Wuhan e „natural”: „Suntem siguri de acest lucru”
Chinezii, acuzați că ar fi inventat în laborator Covid-19. Foto: Hepta

Donald Trump este contrazis de Organizația Mondială a Sănătății în privința originii coronavirusului din Wuhan. Președintele SUA susține că are dovezi că virusul ar fi fost „creat” în laboratoarele chinezești, însă specialiștii OMS neagă cu vehemență această informație.

ADVERTISEMENT

OMS dă asigurări că virusul din Wuhan e „natural”

Mai mult, specialiștii americani din cadrul serviciilor secrete au lăsat de înțeles că noul coronavirus nu a fost creat de chinezi ci a apărut natural.

Donald Trump a organizat o conferință de presă în care le-a transmis jurnaliștilor prezenți că are „dovezi” care demonstrează că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din Wuhan, însă nu a putut să ofere mai multe „detalii”, nefiind „autorizat” să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, serviciile secrete americane susțin contrariul, la fel cum o face și Organizația Mondială a Sănătății.

Reprezentanții OMS au dorit să lămurească, încă o dată, subiectul și au insistat că virusul a apărut natural, conform Hot News.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește originea virusului din Wuhan, am ascultat mulți oameni de știință care au studiat acest virus și suntem siguri că este de origine naturală.

Ceea ce este important este să determinăm care a fost gazda naturală a acestui virus. Scopul este să ne asigurăm că putem înțelege bine virusul, că înțelegem modul de transmitere de la animal la om și că înțelegem cum bariera dintre specii animale și umane a fost trecută”, a declarat Michael Ryan, director în cadrul OMS.

ADVERTISEMENT

Reacția OMS, care-l contrazice pe Donald Trump, vine în contextul în care președintele american a decis să le taie finanțarea celor de la OMS pentru că nu își justifică existența.

Conspirație mondială sau accident banal?

Majoritatea țărilor occidentale dau vina pe China pentru întreaga pandemie de coronavirus, însă motivele sunt diferite. O parte acuză China că ar fi gestionat prost izbucnirea pandemiei și ar fi ascuns informații vitale, lucru care a permis ca această boală să ia prin surprindere țările din Europa și SUA.

ADVERTISEMENT

O altă parte, mult mai radicală, cu SUA în frunte, acuză China că ar fi inventat boala în laborator și ar fi răspândit-o intenționat, pentru a pune la pământ economia lumii și pentru a ajunge cea mai importantă țară de pe Terra.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!