News

OMS, îngrijorare privind numărul mare de infectări cu Covid-19. Ce e ”stringent” să facă liderii din Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de noul val de infectări cu Covid-19. Experții OMS au un mesaj important pentru liderii europeni din țările afectate.
13.11.2021 | 09:49
OMS ingrijorare privind numarul mare de infectari cu Covid19 Ce e stringent sa faca liderii din Europa
ADVERTISEMENT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are un mesaj categoric pentru ţările care se confruntă cu o creştere a cazurilor de coronavirus.

Europa a ajuns din nou epicentrul pandemiei de Covid,  în contextul în care numărul infectărilor a tot crescut în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Până și țări cu rată mare de vaccinare precum Germania, Olanda sau Anglia au înregistrat o explozie de infectări în luna noiembrie. În aceste condiții, OMS sfătuiește reintroducerea cât mai rapidă a restricțiilor anti-Covid, a transmis sâmbătă dpa, conform Agerpres.

OMS cere reintroducerea restricțiilor împotriva Covid-19 în Europa

Reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății, Maria van Kerkhove, a atras atenţia asupra faptului că varianta Delta a virusului care circulă în prezent este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente.

ADVERTISEMENT

Totodată, aceasta a afirmat că o întârziere a restricțiilor poate avea consecințe pe termen lung.

“Cu cât acţiunile vor fi puse în aplicare mai rapid, cu atât va fi nevoie de mai puţine măsuri ulterior”, a declarat vineri experta OMS pe probleme de coronavirus, Maria van Kerkhove, la Geneva.

ADVERTISEMENT

Directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan a afirmat că mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă şi trebuie să adopte măsuri “foarte stringente”.

OMS: Europa are nevoie de noi restricții contra Covid-19

Măsurile pentru încetinirea pandemiei includ utilizarea la scară largă a măştilor, distanţarea fizică și evitarea reuniunilor în spaţii mici.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este recomandată telemunca acolo unde este posibil, iar în spațiile închise este recomandată o bună ventilare.

OMS nu a nominalizat vreo ţară anume unde ar trebuie aplicate din nou măsurile, dar situația este tot mai alarmantă în diferite locuri.

Germania a înregistrat peste 48.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar în Marea Britanie s-au raportat 40.000 de infectări noi. Totodată, țări cu o populație mult mai mică, precum Olanda, Austria și Belgia, au avut peste 10 mii de infectări zilnice în această săptămână.

ADVERTISEMENT