OMS, mesaj de ultimă oră despre coronavirus! „Asta se întâmplă, acesta este adevărul”

Alexandru Năstase   
în HotNews
28/07/2020, 16:54
OMS, mesaj de ultimă oră despre coronavirus! „Asta se întâmplă, acesta este adevărul” GALERIE FOTO
Reprezentanții OMS spun că anotimpul nu contează în răspândirea COVID-19. Sursa foto - hepta.ro

OMS a transmis un mesaj de ultimă oră despre coronavirus! Concret, Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că anotimpurile nu par să aibă vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de COVID-19.

Totodată, reprezentanții OMS au ținut să-i avertizeze pe oamenii că nu trebuie să aibă iluzia că sunt protejaţi vreo clipă pe durata verii.

„Sezonul nu pare să aibă efecte asupra transmiterii virusului”, a declarat Margaret Harris, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ce spune OMS despre coronavirus

Mai mult de atât, reprezentantul OMS a explicat că printre ţările afectate grave în acest moment se numără și SUA, unde este vară.

În același timp, probleme foarte mari sunt și în Brazilia, unde este iarnă. „Se pare că este o idee persistentă că virusul este sezonier.

Dar trebuie să avem cu toţii în minte ideea că este vorba de un nou virus şi, chiar dacă este unul de tip respirator, acestea fiind sezoniere, acesta se comportă diferit”, a subliniat Margaret Harris.

Evocând ”credinţa” potrivit căreia riscul infectării este mai mic vara, ea a repetat că ”vara este o problemă”, iar ”acestui virus îi plac toate anotimpurile”.

Margaret Harris a recunoscut însă că o combinaţie între virusul gripei – care este sezonier şi se manifestă iarna – şi noul coronavirus este un subiect de îngrijorare şi riscă să crească presiunea asupra sistemelor de sănătate.

”Aşadar, noi încurajăm pe toată lumea să se vaccineze împotriva gripei”, a îndemnat ea. Margaret Harris a îndemnat totodată la atenţie şi la respectarea gesturilor-barieră care permit o încetinire a răspândirii virusului.

Folosind metafora marină, utilizată adesea pentru a descrie situaţia epidemiologică, ea a apreciat că primul val al pandemiei – aflat în continuare în curs – ”va fi un val mare. El va urca şi apoi va coborî un pic. Cea mai bună abordare este, aşadar, să-l aplatizăm, pentru a-l transforma într-o undă la picioarele noastre”.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 16,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 654.327 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

 

 

 

Închide ×