News

OMS nu mai recomandă salutul cu cotul: ”Este periculos”. Cum ar trebui să procedăm

16.09.2020 | 10:34
OMS nu mai recomanda salutul cu cotul Este periculos Cum ar trebui sa procedam
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 continuă să schimbe din mers anumite comportamente și gesturi. OMS nu mai recomandă salutul cu cotul dintre persoane, pe care îl consideră periculos.

De luni bune, majoritatea oamenilor nu se mai salută în mod clasic, prin strângere de mână, dat fiind riscul ridicat de transmitere al bolii SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Recent, Organizația Mondială a Sănătății vine cu noi recomandări, și spune că nici măcar salutul cu cotul nu mai este unul sigur pentru sănătatea noastră și a celor din jur.

Salutul cu cotul nu mai este recomandat de OMS

De la persoanele obișnuite, până la personalități din lumea politică, cu toții și-au schimbat modul de salut în ultimele luni. S-a trecut rapid de la strângerea călduroasă de mână la atingerea discretă a coatelor.

ADVERTISEMENT

Această nouă obișnuință, apărută forțat din cauza pandemiei de coronavirus, nu este una care să ne ferească de infectarea cu Covid-19, cel puțin la această concluzie au ajuns cei de la Organizația Mondială a Sănătății.

Salutul cu cotul este periculos! Avertismentul vine chiar de la șeful instituției, cel care spune că trebuie evitată această formă de salut, pentru că nu este bine să ne apropiem la mai puţin de un metru de o altă persoană.

ADVERTISEMENT

”Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt, lucru care este periculos”, a spus directorul OMS, conform La Stampa.

Cum ar trebui să procedăm în viziunea OMS

În schimb, liderul OMS recomandă să ducem mâna la inimă pentru a ne saluta cu persoanele pe care le întâlnim. ”Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a mai spus șeful OMS, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, gestul coatelor atinse, în locul strânsului de mâini, al sărutului sau al îmbrățișărilor, a fost adoptat rapid de fotbalişti, politicieni, şefi de state şi oameni de rând din cauza pandemiei de Covid-19.

Interesant este faptul că la începutul pandemiei, în martie, fotografii l-au imortalizat pe Tedros Adhanom Ghebreyesus cu cotul ridicat. Făcea asta în scopuri igienice, și nu din alt motiv.

ADVERTISEMENT