News
notix pixel id

OMS, reacție imediată despre ajutorul nicotinei împotriva COVID-19! „Fumătorii au parte de simptome mult mai grele”

24.04.2020 | 11:37
OMS, reacție imediată despre ajutorul nicotinei împotriva COVID-19! „Fumătorii au parte de simptome mult mai grele”
Fumătorii nu sunt mai protejați de pandemia de coronavirus. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

OMS nu a ezitat și a transmis o reacție imediată despre ajutorul nicotinei împotriva COVID-19! Astfel, Organizația Mondială a Sănătății spune că totul este un fake news pus la cale chiar de marii jucători de pe piața tutunului.

OMS, reacție imediată despre ajutorul nicotinei împotriva COVID-19!

„Industria tutunului a creat o adevărată controversă și confuzie despre faptul că nicotina ar putea ajuta în lupta contra pandemiei COVID-19.

Lucru cert este că experții din sănătate au avertizat că fumătorii suferă mai mult ca sigur de simptome mai grave care ar putea duce chiar la moarte”, au spus cei de la OMS

ADVERTISEMENT

„Fumătorii au parte de simptome mult mai grele”

„Cei care fac lobby pentru industria tutunului au încercat să manipuleze și să treacă magazinele care vând produsele lor drept esențiale și să le ofere gratis persoanelor aflate în carantină. 

Fumătorii suferă mult mai rău dacă sunt infectați cu coronavirus, pot ajunge să fie spitalizați și să moară prematur”, au mai avertizat reprezentanții OMS

ADVERTISEMENT

Reacția Organizației vine după ce o echipă de cercetători din Franța a precizat că nicotina ar putea avea efect protector împotriva Covid-19.

De altfel, spitalul La Pitie-Salpetricre din Paris a efectuat deja teste preventive și terapeutice cu plasturi de nicotină. Surprinzător, studiul  a arătat că fumătorii nu sunt victime sigure în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

Conform francezilor, din totalul pacienților spitalizați cu Covid-19, o mică parte sunt fumători. Mai mult, după ce au efectuat un studiu pe 350 de persoane, francezii au transmis și un comunicat ferm.

„Dintre aceşti pacienţi doar 5% erau fumători, adică cu 80% mai puţini fumători în rândul pacienţilor cu COVID decât în cazul populaţiei generale de acelaşi sex şi aceeaşi vârstă”, au spus experții din Hexagon

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri