News

OMS revine cu explicații referitoare la originea Covid-19: „Virusul e de origine animală! Nu e rezultatul unei manipulări în laborator”

21.04.2020 | 20:09
OMS revine cu explicatii referitoare la originea Covid19 Virusul e de origine animala Nu e rezultatul unei manipulari in laborator
ADVERTISEMENT

OMS dă asigurări că virusul SARS-Cov-2 nu a fost creat în laborator de oameni. Specialiștii sunt convinși că virusul care provoacă COVID-19 este de origine animală.

OMS dă asigurări că virusul nu a fost creat de om

Precizările OMS vin la doar câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății susținea că nu se poate pronunța asupra originii coronavirusului care provoacă COVID-19.

ADVERTISEMENT

Toate probele disponibile sugerează că virusul are o origine animală şi nu este rezultatul unei construiri sau unei manipulări în laborator sau altundeva.

Probabil că virusul este de origine animală. Felul în care virusul a traversat bariera între specii până la om nu este încă clar, însă există „cu siguranţă” o gazdă de origine animală intermediară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Președintele Donald Trump este cel care le-a ridicat mingea la fileu specialiștilor de la OMS, pe care i-a provocat să afle dacă virusul a fost creat de chinezi, sau nu.

„Dacă a fost o greşeală, o greşeală este o greşeală. Dar dacă ei au fost responsabili cu bună ştiinţă, da, vreau să spun, atunci sigur că ar trebui să fie consecinţe”, a declarat Trump. Declarația lui Trump vine în contextul în care tot mai mulți conspiraționiști dau în judecată China și cer daune morale de ordinul trilioanelor de euro pentru că asiaticii ar fi creat în laborator coronavirusul.

ADVERTISEMENT

Desigur, nimeni nu poate explica cu argumente dacă cei din Wuhan au dat drumul intenționat în societate virusului SARS-Cov-2 sau l-au scăpat, dintr-o eroare.

Normal, chinezii neagă orice acuzație . Yuan Zhiming, directorul Laboratorului Naţional de Biosiguranţă Wuhan, a dat un interviu sâmbătă la China Global Television, prin care spune: “Nu există nicio cale ca virusul să provină de la institutul nostru”.

ADVERTISEMENT

Până când istoria va decide cine a creat sau nu virusul, omenirea trebuie să dezvolte un vaccin și un medicament pentru a opri pandemia de coronavirus.

 

ADVERTISEMENT