News
notix pixel id

Reprezentant OMS: „Să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”

Directorul OMS pentru situații de urgență Mike Ryan, de origini irlandeze, spune că trebuie să-i căutăm pe toți cei care nu s-au vaccinat și să-i convingem să se imunizeze.
26.11.2021 | 20:14
Reprezentant OMS: „Să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”
ADVERTISEMENT

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru situații de urgență Mike Ryan vrea ca lumea să-i caute pe toți cei care nu s-au vaccinat și să îi convingem să se imunizeze, scrie Agerpres, citând EFE.

Reprezentantul OMS: Trebuie să-i convingem pe toți cei care nu s-au vaccinat

Șeful pentru situații de urgență al OMS spune că trebuie să facem acest lucru la nivel mondial și să convingem pe toți cei care nu s-au vaccinat.

„Să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze”, a declarat joi Mike Ryan.

ADVERTISEMENT

Mike Ryan: Trebuie să fie vizate în primul rând persoanele vârstnice sau vulnerabile

În continuare, Ryan a precizat printr-o sesiune de consultări pe rețele de socializare, că trebuie să fie vizate în primul rând persoanele înaintate în vârstă sau cele vulnerabile.

„Mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecțiuni medicale subiacente”, a precizat Ryan.

ADVERTISEMENT

Un alt obiectiv prioritar constă în asigurarea, cum că toate persoanele care activează în domeniul sănătății sunt imunizate și că toate „au acces la echipamente de protecție adecvate”, a completat reprezentantul OMS.

Mike Ryan s-a exprimat în acest sens când a fost întrebat dacă ar trebui să fie unificate toate măsurile de prevenție, întrucât fiecare rețea națională de sănătate a luat diferite măsuri pentru combaterea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul OMS Mike Ryan, de origine irlandeză, a atras atenția asupra faptului că, în ciuda faptului că sunt obiective comune, precum cele menționate mai sus, fiecare țară trebuie să adopte măsuri proprii, având în vedere faptul că anumiți parametri, cum ar fi rata de infecție sau piramida populației naționale, nu sunt identice în cazul tuturor țărilor.

Cine este Mike Ryan

Doctorul Mike Ryan a fost în prima linie a gestionării riscurilor acute pentru sănătatea globală de aproape 25 de ani. A fost director general adjunct pentru prevenirea și intervenția în caz de urgență în cadrul Programului OMS pentru situații de urgență în domeniul sănătății din 2017 până în 2019, scrie pe site-ul OMS.

ADVERTISEMENT

Doctorul Ryan a intrat în OMS pentru prima oară în 1996. Acesta este membru fondator al Rețelei globale de alertă și de răspuns la epidemii (Global Outbreak Alert and Response Network – GOARN), care a ajutat la gestionarea a sute de focare de boală din întreaga lume.

În momentele actuale situația COVID a început din nou să fie una critică. Specialiștii sunt de părere că se apropie valul cinci al coronavirusului, mai ales după ce vineri, 26 noiembrie, a fost descoperită o nouă tulpină mutantă în Republica Africa de Sud, care a apărut și în Europa. Aceasta fiind identificată pentru prima dată în Botswana.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri