Sport

Omul care a compus “Vine Borcea cu spartanii” se teme că Dinamo ajunge în Liga 2: “E mare păcat!” Cine e favoritul lui Jean de la Craiova la CFR Cluj – FCSB. Exclusiv

Jean de la Craiova, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre melodia compusă lui Dinamo, „Vine, vine Borcea cu spartanii” și speră că alb-roșiii vor reuși să revină acolo unde au fost odată.
17.04.2022 | 12:55
Omul care a compus Vine Borcea cu spartanii se teme ca Dinamo ajunge in Liga 2 E mare pacat Cine e favoritul lui Jean de la Craiova la CFR Cluj  FCSB Exclusiv
Jean de la Craiova a compus în 2007 melodia „Vine, vine Borcea cu spartanii”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jean de la Craiova este cunoscut ca un suporter al lui Dinamo și este autorul melodiei „Vine, vine Borcea cu spartanii”, care a devenit virală și a ajuns pe toate posturile TV în anul 2007.

Jean de la Craiova e foarte apropiat de jucătorii lui Dinamo: „Sunt prieten cu mulți”

FANATIK a stat de vorbă cu Jean de la Craiova, un înfocat microbist care nu pierde niciun meci important din Casa Pariurilor Liga 1: „Eu țin în primul rând cu naționala. Mie îmi place foarte mult fotbalul românesc. Au trecut aproape 15 ani de când am făcut atunci melodia „Vine, vine Borcea cu spartanii”.

ADVERTISEMENT

Interpretul a dezvăluit pentru FANATIK că el a fost cel care a venit cu ideea de a compune melodia care a devenit hit printre suporterii și jucătorii lui Dinamo: „Nu m-a abordat nimeni de la Dinamo. Eu am făcut melodia, a fost ideea mea! Am încercat să facem fiecare câte ceva să îi împingem, pentru că Dinamo e totuși un brand. E păcat să fie acolo jos! Dinamo trebuie să fie în primele trei”.

Chiar dacă are foarte multe cântări și e mai tot timpul plecat, Jean de la Craiova, nu ratează derby-urile din Casa Pariurilor Liga 1: „Mă uit la meciuri pentru că îmi place fotbalul românesc în general. Când am timp mă uit și la meciurile astea importante, frumoase”. 

ADVERTISEMENT

Jean de la Craiova e dezamăgit de situația „câinilor”: „E păcat ca un nume așa mare să nu fie pe primul loc”

Jean urmărește cei mai talentați jucători din Liga 1 și își dorește ca „Steaua și Craiova” să câștige din nou campionatul: „Nu e că nu țin cu Craiova. Mie îmi place tot fotbalul! Îmi place să mai văd jucători noi, să văd evoluția lor. E păcat ca un nume așa mare ca Dinamo să nu fie primul loc cum era odată! La fel și Craiova sau Steaua. Asta e!”.

Cântărețul speră că Dinamo va reuși să se salveze la baraj și chiar aș vrea să își facă abonament pe noul stadion al „câinilor”: „Îți dai seama că îmi doresc din tot sufletul să rămână în Liga 1, să mă pot uita la meciuri frumoase, să merg pe stadion, să îmi fac abonament, când am timp să merg și eu la meciurile lor”.

ADVERTISEMENT

Jean de la Craiova e prieten cu mulți jucători ai lui Dinamo dar și de la alte echipe importante, de multe ori fiind invitat să cânte la petrecerile lor: „Majoritatea sunt prietenii mei de la toate echipele. Sunt prieten cu foarte mulți jucători! Și nu numai de la Dinamo! Nu vreau să dau nume.

Cânt în familie la botezurile lor, la nunțile lor. Mereu cu mare drag! Nu știu dacă aș mai face acum o melodie pentru Dinamo, pentru că atunci așa erau vremurile. Acum doar să îi împing de la spate cu un mesaj frumos”.

ADVERTISEMENT

Jean de la Craiova, mesaj special pentru jucătorii și suporterii lui Dinamo: „Sper ca într-o zi să joace în Champions League!”

Jean de la Craiova visează în continuare că Dinamo va juca în grupele Ligii Campionilor, visul cel mare al lui Cristi Borcea: „E meseria lor în primul rând și ne fac și pe noi bucuroși ca suporteri sau telespectatori. Nu am mai vorbit cu Cristi Borcea, dar e un băiat extraordinar și mi-ar plăcea să revină la Dinamo. Tot se vehiculează că am primit nu știu câți bani pentru melodie, dar nu e adevărat. A fost plăcerea mea.

Nu sunt membru DDB pentru că nu sunt atât de înfocat. Eu sunt cu muzica, dar mi-ar plăcea să revină unde au fost și să îi facă pe suporteri fericiți. Eu le transmit așa: „Jucați bine, ca să fie bine!”. Sper ca într-o zi să joace în Champions League!”.

Artistul le transmiste suporterilor dinamoviști să rămână alături de jucători, indiferent de situația în clasament sau problemele financiare„Am un mesaj și pentru suporteri și vreau să le transmit să vină la stadion, să încurajeze echipa indiferent de rezultat, că asta înseamnă să fii suporter.

Ce spune Jean de la Craiova despre derby-ul de titlu dintre CFR Cluj și FCSB

Deși este plecat în străinătate, Jean de la Craiova va urmări derby-ul care poate decide titlul în Casa Pariurilor Liga 1: „O să mă uit și eu la CFR Cluj – FCSB, chiar dacă sunt în Elveția. Îmi place Tavi. FCSB, Steaua, tot una e! Fotbal de calitate să fie!”.

Jean e optimist și în privința naționalei României și speră că „tricolorii” se vor califica la Campionatul European din 2024: „Naționala e naționala. Trebuie să ne calificăm și noi la un turneu final și chiar cred că putem. Bucuria ar fi atunci și mai mare, a declarat Jean de la Craiova în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 2007 a fost anul în care Jean de la Craiova a compus melodia „Vine, vine Borcea cu spartanii”
  • 2005 e anul în care Dinamo a câștigat ultimul titlu în Liga 1.
ADVERTISEMENT