Fotbal intern

Omul care a decis titlul lui Dan Petrescu! Cum a ajuns la CFR!

21.05.2018 | 12:11
Omul care a decis titlul lui Dan Petrescu Cum a ajuns la CFR

Damjan Djokovic a marcat singurul gol al meciului CFR Cluj – Viitorul 1-0, iar mijlocaşul central de 28 de ani a adus titlul pentru formaţia din Gruia. Chiar dacă s-a transferat în toamnă la noua campioană a României, fotbalistul ar fi putut să nu ajungă sub comanda lui Dan Petrescu.

În vară, când perioada de transferuri a început, Damjan Djokovic a fost achiziţionat de Rijeka, care l-a luat liber de contract de la Spezia Calcio, semnând un contract pe durata a trei ani. După doar două luni petrecute în prima ligă din Croaţia, mijlocaşul central a plecat, fiind nemulţumit de situaţia de la echipă.

Citeşte şi:

Damjan Djokovic, omul de titlu, adus de Dan Petrescu la CFR Cluj

Pe 4 septembrie 2017, după doar două meciuri jucate la Rijeka, Damjan Djokovic s-a transferat la CFR Cluj, echipă pentru care a mai jucat în sezonul 2013-14. Actuala campioană a României negociase cu jucătorul şi înainte să semneze cu formaţia din prima ligă din Croaţia, însă jucătorul şi-a dorit să se întoarcă acasă pentru a fi alături de familie.

“Am avut discuții și cu CFR la începutul verii, dar am vrut să fiu aproape de familie. Din păcate, la echipa din Croația nu am fost mulțumit de ce am găsit, așa că am decis să vin la Cluj și să termin ce am început acum patru ani, adică să câștig cu CFR titlul de campion. În acest moment, cam asta lipsește din cariera mea, câteva trofee”, declara Damjan Djokovic într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Dan Petrescu, inspirat la prima schimbare

Momentul de cotitură pentru titlul câştigat de CFR Cluj a venit în minutul 36 al meciului din Gruia, când Mihai Bordeianu s-a accidentat, iar Dan Petrescu l-a introdus pe Damjan Djokovic. Şapte minute mai târziu, mijlocaşul central a marcat singurul gol al partidei şi a adus trofeul în vitrina clubului clujean.

“Nu contează doar golul meu, avem mulți jucători care au marcat în acest campionat. Am avut emoții fantastice, știam înainte de meci că avem nevoie doar de un gol pentru că știm să ne apărăm forte bine. Am simțit golul înainte de meci, le-am spus și băieților”, a declarat Damjan Djokovic la finalul meciului din Gruia.

Momentul în care Mihai Bordeianu s-a accidentat
Momentul în care Mihai Bordeianu s-a accidentat

Omul de titlu al lui Dan Petrescu, gol cu FCSB în returul play-off-ului

Damjan Djokovic a marcat şi în meciul FCSB – CFR Cluj 1-1, din returul play-off-ului, partidă care ar fi putut să decidă soarta titlului mai devreme în Liga 1 Betano. Mijlocaşul croat a înscris cu un şut din prima, cu stângul, de la peste 20 de metri. Cristian Bălgrădean nu a avut nicio şansă şi a plonjat în van, mingea oprindu-se în plasa laterală. Imediat după reuşită, colegii au alergat spre Djokovic pentru a-l felicita şi a sărbători golul.

Damjan Djokovic a mai jucat de-a lungul timpului pentru Spartak Trnava, Gorica, Monza, Cesena, Bologna, Livorno, Gazelec Ajaccio, Greuther Furth, Spezia şi Rijeka. Fotbalistul de 28 de ani a semnat până în vara anului 2020.