Fotbal intern

Omul care a hăituit apărarea FCSB câștiga 300 de lei pe lună în Liga a 4-a: „Are calități incredibile”

03.02.2019 | 14:07
Ndiaye Mediop, în duel cu Junior Morais

Ndiaye Mediop a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Dunărea Călărași în meciul din runda a 22-a a Ligii 1 Betano. Atacantul african a reușit să înscrie în poarta celor de la FCSB și să îi terorizeze pe cei doi fundași centrali ai roș-albaștrilor, Bogdan Planic și Lucian Filip. Mediop are o poveste foarte interesantă. A ajuns în România prima oară în 2013 și a jucat mai întâi în Liga a 4-a din România.

„Câştiga 300 de lei pe lună în Liga a patra. Are calităţi incredibile. Mai are multe de pus la punct. E atacantul pe care şi l-ar dori orice antrenor, are multe calităţi fizice şi o capacitate de efort incredibilă”, a spus Dan Alexa la Telekom Sport. „Chirurgul” a admis însă că atacantul său ar avea probleme să se impună deocamdată la FCSB. Nici Mediop nu a scăpat de întrebările despre FCSB. Atacantul senegalez a fost și el întrebat de posibilitatea să joace la roș-albaștri. Mediop a spus: „Eu cred ca nu e jucător care să nu vrea să joace la FCSB. Eu aş vrea la orice echipă, dacă e bine pentru mine şi pentru Călăraşi, de aceea am venit în România”.

Ndiaye Mediop a fost golgeter în toate ligile inferioare ale României

Mediop a sosit în 2013 în România, când a venit în probe la ACS Poli Timișoara. Atacantul nu a fost ținut în lot de bănățeni, dar a ajuns în cele din urmă în Liga a 4-a, la formația CS Ghiroda. În primul sezon jucat în Liga a 4-a, Ndiaye a înscris 28 de goluri, fiind al doilea marcator al campionatului. Ghiroda a ratat însă promovarea, iar Mediop s-a mutat în vara lui 2014 la Ripensia, acolo unde Mediop a jucat timp de patru ani!

Ndiaye Mediop a avut un salariu foarte mic în Liga 4, înainte să joace la Ripensia

Senegalezul a fost golgeterul Ripensiei în toate cele patru sezoane. În primul sezon a fost golgeterul Ligii a patra Timiș, cu 32 de goluri în 33 de meciuri, dar nici acum nu a reușit promovarea în divizia a treia. Cu toate acestea, în sezonul 2015/2016 Mediop a explodat! Senegalezul a înscris 55 de goluri în 33 de meciuri iar Ripensia a intrat în Liga a treia!

Mediop, șapte goluri la debutul în Liga 2

În primul sezon în eșalonul al treilea, Mediop a fost golgeterul întregii divizii, cu 21 de goluri în 23 de meciuri, iar Ripensia obținea a doua promovare consecutivă. Apoi, Mediop a început sezonul în Liga a 2-a cu șapte goluri în primul meci, contra celor de la Foresta Suceava, într-un succes cu 16-0 în fața celor de la Ripensia Timișoara! În cele din urmă, Mediop avea să termine sezonul cu 19 goluri înscrise.

La începutul acestui sezon, Mediop a ajuns în cele din urmă să joace în Liga 1 Betano, la Dunărea Călărași. La echipa nou-promovată fotbalistul african este golgeter, cu 6 goluri și 2 pase decisive în 17 partide!