Simona Halep

Omul care a investit bani în Halep a murit furios pe Simona! Ultimele sale cuvinte: “Facerea de bine…”

01.12.2020 | 14:56
Omul care a investit bani in Halep a murit furios pe Simona Ultimele sale cuvinte Facerea de bine
Corneliu Idu, omul care a investit în Simona Halep, a murit cu o mare dezamăgire! Ce i-a făcut campioana. Sursa foto: Gsp
ADVERTISEMENT

Corneliu Idu a fost unul dintre cei mai bogați oameni din România și s-a stins din viață în data de 1 decembrie. El a investit 300.000 de euro în dezvoltarea Simonei Halep, însă relația dintre cei doi s-a rupt total. 

În vârstă de 70 de ani, Idu a murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Omul de afaceri era un mare fan al tenisului și deținea „Tenis Club Idu”, o locație din Mamaia care a găzduit multe competiții internaționale.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a afirmat în trecut că Idu a ajutat-o în perioada junioratului, însă omul de afaceri a dezvăluit în 2019 că relația dintre cei doi este una inexistentă.

Cum a ajutat-o Corneliu Idu pe Simona Halep. A investit 300.000 de euro în sportivă

Simona Halep nu a fost întotdeauna o sportivă de mare succes, iar în drumul ei spre glorie a avut de înfruntat destule obstacole. Îndeosebi de ordin financiar. Pe când era junioare, Simona a avut nevoie de sprijin și chiar ea mărturisea că  milionarul din Constanța a ajutat-o enorm.

ADVERTISEMENT

„La 16 ani am avut sponsor de la Constanța, domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot, mi-a plătit tot. M-a ajutat mult la momentul acela. Este foarte greu, sunt costuri foarte mari, îți trebuie o situație financiară destul de bună ca să poți să faci tenis, e un sport scump”, spunea Halep în 2015 pentru TomaNicolau.ro.

Deși Simona a susținut că ajutorul din partea lui Corneliu Idu a venit pe parcursul a doi ani din perioada junioratului, omul de afaceri a dezvăluit că ajutorul pe care i l-a acordat campioanei s-a întins pe trei ani. El a prezentat toate beneficiile pe care le-a avut Halep ca urmare a investițiilor lui.

ADVERTISEMENT

„Simona juca la Școala Sportivă și era deja cea mai bună jucătoare din țară la vârsta ei. O văzusem de multe ori pe la turnee, știam că are mari perspective. Pandichi (n.r. antrenorul de atunci al Simonei) a venit să-mi spună că fata ar avea nevoie de sprijin financiar și să mă întrebe dacă vreau s-o ajut. Asta pe când avea vreo 14 ani.

Nu eram pregătit să-mi asum o asemenea responsabilitate, dar până la urmă am fost de acord să o ajut. I-am spus Simonei că, din acel moment, nu va avea nicio grijă, că am să-i asigur toate resursele financiare de pregătire și de participare la toate marile turnee internaționale”, spunea Idu în 2019.

ADVERTISEMENT
Simona Halep și Corneliu Idu. Sursa foto: G4Media
Simona Halep și Corneliu Idu. Sursa foto: G4Media

Deși nu a putut să dezvăluie cu exactitate suma de bani pe care a cheltuit-o pentru a o ajuta pe Simona Halep în perioada în care românca se afla în plin proces de dezvoltare a carierei, Idu nu a negat că ar putea fi vorba de 300.000 de euro. Această sumă a fost intens vehiculată în lumea tenisului

„Nu am ținut socoteala. Știu doar că, timp de trei ani, i-am asigurat tot – echipament, antrenori, preparatori fizici, participarea la turnee internaționale, inclusiv la toate cele de Grand Slam. Mereu am vrut să aibă cele mai bune condiții, stăteau numai la hoteluri de 5 stele în deplasări. Eu nu m-am implicat, completa Idu.

Ajutorul oferit de Corneliu Idu sportivei din Constanța a fost unul de notorietate și chiar a ajuns să fie menționat și pe site-ul celor de la CNN. Americanii consideră că Simona Halep nu ar fi putut ajunge niciodată la un nivel atât de ridicat fără sprijinul omului de afaceri.

„Dacă nu ar fi fost un magnat român al transporturilor maritime, poate că Simona Halep nu ar fi ajuns niciodată una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Crescută în orașul Constanța de la malul Mării Negre, Halep avea nevoie de competiții internaționale pentru a-și dezvolta cariera. Corneliu Idu a fost salvarea fetiței de 14 ani și ea a ajuns să joace finala French Open din 2014 și să urce pe locul 2 mondial”, scria CNN în 2016, într-un articol intitulat „Numărând cheltuielile necesare producerii unei campioane”.

De ce s-a rupt relația dintre Idu şi Halep: „Pur și simplu a decis să plece de la noi fără să-mi spună!”

Faptul că Simona Halep a ajuns una dintre cele mai mari jucătoare ale lumii și a reușit să aibă succese importante la cel mai înalt nivel nu a fost suficient pentru Corneliu Idu. Omul de afaceri din Constanța era foarte nemulțumit de modul în care a fost tratat de campioana de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019).

Într-un interviu acordat în exclusivitate site-ului FANATIK în toamna anului 2019, fostul antrenor al Simonei Halep a vorbit despre ruperea relațiilor dintre Corneliu Idu și fostul lider mondial. Firicel Tomai a dezvăluit că legătura s-a degradat total înaintea unei ediții a Roland Garros la care Simona Halep a preferat să o ia pe Virginia Ruzici ca manager.

„Cu Simona Halep a fost o colaborare foarte ok. A început pe terenurile astea, de la Centrul Naţional de Tenis. Voia să schimbe antrenorul, şi-a luat-o pe doamna Ruzici manager la Roland Garros. Chestia asta a declanşat o supărare din partea domnului Idu, care a ajutat-o cu bani mult timp, deşi lumea spune că n-a ajutat-o nimeni. Totuşi, Simona a fost ajutată de oameni, de prieteni. Domnul Idu a rupt relaţia şi apoi Simona a venit spre Bucureşti. Fără sponsor, fără antrenor”, spunea Tomai.

Simona Halep și Firicel Tomai, fostul său antrenor
Simona Halep și Firicel Tomai, fostul său antrenor

Corneliu Idu a vorbit într-o manieră mai detaliată despre problemele care au condus la degradarea definitivă a relației dintre el și Simona Halep. Într-un interviu acordat GSP, fostul om de afaceri spunea că ruptura s-a produs după succesul Simonei la Roland Garros-ul de junioare, din 2008.

„După vreo câteva luni de când a început să se antreneze la noi, mi-a ajuns la urechi un zvon că nu se mai înţelegea cu antrenorul ei. Pândichi era foarte dur cu ea, îi vorbea urât, auzisem că o şi înjura. Atunci am decis să îi schimb antrenorul şi l-am ales pe Liviu Panait. El a antrenat-o de atunci, cu el a câştigat Roland Garros-ul la junioare, la 17 ani. Apoi n-a mai urmat nimic. Pur şi simplu a decis să plece de la noi după asta. Cel mai mult m-a deranjat că a făcut-o fără să-mi spună, personal, nimic”, a dezvăluit Corneliu Idu.

Corneliu Idu, ultimul comentariu despre Simona Halep: „Facerea de bine… Suntem în relații zero”

Cu un an și 7 luni înainte să moară, Corneliu Idu a vorbit pentru ultima dată despre stadiul relației dintre el și Simona Halep. Chiar dacă a pus umărul serios la formarea Simonei Halep ca sportivă de succes, Idu a anunțat că nu există niciun fel de relație între el și campioană.

„Nu mai vreau să vorbesc despre perioada când am ajutat-o pe Simona Halep. Este o poveste atât de veche, iar ea a crescut atât de mare, încât nu își are rostul să vă mai pierdeți timpul cu mine. Mai ales cu mine, cu ea se justifică. Știu că presei îi plac poveștile vechi, dar mie nu îmi plac. Nu mi-o luați în nume de rău, însă sunt până peste cap satul de… Haideți, să vă spun altfel, că eu sunt din ăla, portuar, și vorbesc în limbaj mai neacademic. Proverbul românesc spune că ’facerea de bine, f****a de mamă’ sau așa ceva. Nu suntem în relatii mai bune, suntem în relații zero”, a declarat Idu.

De asemenea, omul de afaceri a povestit și o întâmplare din 2017, când Federația Română de Tenis a mers la Constanța pentru duelul cu Marea Britanie, din Fed Cup. Idu susținea că a investit enorm pentru a pregăti baza sportivă în așa fel încât condițiile să fie la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, el a plătit locurile invitaților săi la eveniment.

„Au venit la Constanta când a fost echipa de Fed Cup (n.r. – duelul cu Marea Britanie, din aprilie 2017), pregatirea bazei a costat vreo 150.000 de euro, care au fost în totalitate suportați de mine și, după aceea, în momentul în care a început să dea locurile din tribună, eu mi-am cumpărat pentru musafirii mei 300 de locuri, la mine acasă”, mai spunea omul de afaceri.

ADVERTISEMENT