Sport

Omul care a obținut cele mai mari performanțe din istoria naționalei are soluția salvatoare: „Trebuie să pui antrenori cu experiență, plătiți cu 600-700 de mii de euro pe an”

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a vorbit despre starea actuală a fotbalului din țara noastră, fiind de părere că la națională este nevoie de antrenori cu experiență.
17.06.2022 | 21:00
Omul care a obtinut cele mai mari performante din istoria nationalei are solutia salvatoare Trebuie sa pui antrenori cu experienta platiti cu 600700 de mii de euro pe an
Omul care a obținut cele mai mari performanțe din istoria naționalei are soluția salvatoare. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul șef al Federației nu crede că Răzvan Burleanu trebuia să mai continue încă un mandat, fiind de părere că nu a reușit să realizeze nimic din ce și-a propus.

Omul care a obținut cele mai mari performanțe din istoria naționalei are soluția salvatoare

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF-ului, care a obținut cele mai mari performanțe din istoria naționalei, a vorbit despre situația actuală de la echipa reprezentativă și crede că lucrurile se degradează pe măsură ce trec anii:

ADVERTISEMENT

„Nu poți să tragi concluzii după doar câteva zile în care s-au jucat 4 meciuri. Trebuie să ne uităm în spate, la plecarea lui Mirel Rădoi, în special la felul în care FRF nu a încercat să pună selecționerul după.

Boloni a spus de la început ce trebuie făcut, dar suntem neascultători. Boloni a fost plimbat cu vorbe dulci, dar experiența lui l-a determinat să refuze. Dacă vrei să ajungi în 7 ani la un nivel bun trebuie să pui antrenori cu experiență, plătiți cu 600-700 de mii de euro pe an, care schimbă valoarea jucătorilor, care să îi facă pe jucători să obțină performanțe.

ADVERTISEMENT

În primul rând, ar trebui ca Statul român să facă premisele unei noi legislații. Trebuie făcut cam ce a făcut prim-ministrul Ungariei și iată că după 7-8 ani au început să aibă rezultate notabile. Nu e doar exemplul Ungariei, poți să vezi și exemple de la alte țări.

S-a făcut că m-am întâlnit cu Ursea și cu Boloni pe la Nisa. Cu Ursea nu mă mai văzusem de vreo 30 de ani… păi, fraților, nu avem mari conducători în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Ar fi fost bine ca președintele Federației să iasă cu fruntea sus după cele două mandate, cum a promis.

Cel mai potrivit antrenor pentru echipa națională e Boloni. Mie îmi pare rău de Edi, pentru că e un copil, dar poate ar fi trebuit să fie ca Puiu Iordănescu, să fie mai atent. E greu, nu are niciun număr de jucători stabil, pentru alcătuirea unui lot cât de cât echilibrat valoric.

ADVERTISEMENT

De exemplu, când au fost compromise calificările cu 1-1 în Armenia, am vorbit cu Iordănescu mare în avion și ne-am despărțit într-un mod foarte profesionist.

Stelea, Marica, Popescu, Lupescu, Balint și alte nume mari ale fotbalului nostru cred că ar trebui să conducă fotbalul românesc.

Gică Popescu avea o echipă formidabilă, dar nu a mai fost bătut, nu a mai avut dreptul să lupte. A fost democratic totul… suntem democrați la ordin.

Cred că o dată nu am avut contracandidat, dar nu cred că am fost votat în unanimitate, au fost abțineri. Acum, când e unanimitate ce să mai comentezi.

I-am exclus din fotbal pe oamenii mari de fotbal de la noi din țară”, a mai spus Mircea Sandu, la TV OrangeSport.

„Astea sunt vrăjeli și vorbe de a arăta că faci treabă!”

„În toate domeniile de activitate există și corupție. Dacă un președinte de club face acte împotriva legii, ce treabă are Federația? Uitați ce se întâmplă, astea sunt vrăjeli și vorbe de a arăta că faci. Ce faci?

Noi vorbim de fotbal, am tot auzit cu mafia, cu corupția… eu când văd declarațiile unora, zici că au câștigat împotriva corupției, împotriva sferelor de influențe.

Eu nu mai sunt implicat în fotbal, dar mai citesc și eu comentarii, mai sunt la curent. Dacă el rămânea cu două mandate cum a promis… asta ce e? E păcăleală, nu?”, a continuat Mircea Sandu.

„Totul pornește de la copii și juniori. E vorba despre calitatea celor care pregătesc copiii și juniorii. Știu că sunt și taxe, unde unii părinți plătesc niște sume mari.

Părinții sunt probleme pentru copiii staruri, cei multimilionari. Nu ai loc deloc de ei la juniori și de aici vin și rezultatele. Ai mei nu au știut că eu sunt la fotbal până când nu am ajuns la echipa națională de tineret.

Garantez că eu am influențat pozitiv politicul, dar politicul nu m-a influențat niciodată pe mine. Erau presiuni”, a mai spus fostul președinte al FRF-ului.

ADVERTISEMENT