Sport

Omul care îl cunoaşte cel mai bine pe Ambros Martin a tras concluzia după România – Rusia 18-27: “Mi-a fost frică de el. A fost ciudat să îl văd împotriva noastră!” EXCLUSIV

08.12.2019 | 11:59
Omul care il cunoaste cel mai bine pe Ambros Martin a tras concluzia dupa Romania  Rusia 1827 Mia fost frica de el A fost ciudat sa il vad impotriva noastra EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 18-27 meciul împotriva Rusiei, primul din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal. După o primă parte foarte bună, naţionala lui Tomas Ryde a căzut şi de la 15-15, în câteva minute scorul a devenit 24-16. Horaţiu Paşca, fostul secund al lui Ambros Martin de la naţionala României, a vorbit pentru FANATIK după meciul în care Ambros a fost adversarul României. 

Horaţiu Paşca, după România – Rusia 18-27: “Mi-a fost frică de Ambros! A fost ciudat să îl văd împotriva noastră”

Horaţiu Paşca a declarat că a fost ciudat să îl vadă pe Ambros ca oponent al “tricolorelor” şi era îngrijorat de defensiva pusă la punct de tehnicianul spaniol: “Mi-a fost frică de Ambros Martin şi de apărarea pe care o organizează foarte bine. A fost ciudat să îl văd împotriva României, dar i-a ieşit tactica.

ADVERTISEMENT

Eu cred că România a făcut un joc foarte consistent pe fază defensivă. Am arătat multe lucruri pozitive şi cred că jocul nostru este din ce în ce mai bun la acest turneu final. Rusia este una dintre forţele lumii la handbal şi ne-a pedepsit în momentul în care a avut ocazia. 

Eu cred că echilibrul s-a rupt în momentul în care arbitrele nu au dat două goluri valabile pentru noi. Mai ales la Crina Pintea, niciodată nu poate fi fault în atac la faza aia. Şi chiar dacă a fost diferenţa atât de mare, astfel de decizii contează foarte mult.

ADVERTISEMENT

“Ambros are tot Rostovul, toate condiţiile, dar jocul naţionalei nu străluceşte”

În momentul în care joci cu un adversar redutabil sau în care valorile sunt destul de apropiate, astfel de momente te afectează şi echilibrul se poate rupe. Iar deciziile astea de arbitraj îţi toarnă plumb în adidaşi. 

Ambros Martin lucrează de puţin timp a naţionala Rusiei, dar are acolo tot Rostovul, toate condiţiile. Jocul naţionalei ruse nu străluceşte, există foarte multe jucătoare de mare valoare, au o mare şansă să fie în semifinale, dar deocamdată mai sunt lucruri de pus la punct.

ADVERTISEMENT

S-a văzut şi în faţa României când au fost puse în dificultate pe faza defensivă. Am fost încântat în momentul în care am văzut cum apărarea României a anihilat-o pe Viahireva.

Laura Pristăviţa a făcut un joc excelent, a blocat-o ca nimeni alta pe Viahireva şi nu o laud că e jucătoarea mea. Dar a fost plăcut să o văd pe rusoaică în momentul în care se frustrează”, a declarat Horaţiu Paşca pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

România mai are două meciuri în grupele principale. “Tricolorele” joacă marţi, de la ora 13:30, împotriva Suediei, iar ultimul meci va avea loc miercuri, de la ora 11:00, împotriva Japoniei. Obiectivul naţionalei noastre este calificarea în grupele pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

  • 34% este procentajul de reuşită al atacurilor României
  • 5 goluri a marcat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a noastră

 

 

 

 

ADVERTISEMENT