Sport

Omul care l-a convins pe Mirel Rădoi să preia Universitatea Craiova + cele două clauze-beton pe care i le-a acceptat Mihai Rotaru. Exclusiv

Mirel Rădoi este noul antrenor al Universității Craiova, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Omul care l-a convins pe fostul selecționer să preia echipa este Sorin Cârțu, părintele spiritual al lui Mirel.
09.08.2022 | 15:34
Omul care la convins pe Mirel Radoi sa preia Universitatea Craiova  cele doua clauzebeton pe care i lea acceptat Mihai Rotaru Exclusiv
Mirel Rădoi, noul antrenor al Universității Craiova. Nu a mai pregătit nicio echipă de la despărțirea de echipa națională, în noiembrie 2021. Sursa foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/
ADVERTISEMENT

Victoria cu FCU Craiova 1948 nu i-a fost de ajuns lui Laszlo Balint pentru a continua la Universitatea Craiova. Soarta sa însă părea pecetluită după eșecul din turul cu Zoria Lugansk. Balint a fost demis, Mirel Rădoi este noul antrenor al Universității Craiova.

Sorin Cârțu a negociat personal cu Mirel Rădoi pentru a prelua Universitatea Craiova. Discuțiile au început după eșecul din Polonia

FANATIK a aflat că președintele Sorin Cârțu este omul care s-a ocupat personal de convingerea lui Mirel Rădoi de a prelua Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Primele tatonări au pornit imediat după eșecul din Polonia, 0-1 cu Zoria Lugansk. Cârțu a luat legătura cu Mirel Rădoi pentru a vedea cât de disponibil este acesta să se înhame la treabă. Cu atât mai mult cu cât în vară Rădoi a fost foarte aproape de a prelua echipa după despărțirea de Laurențiu Reghecampf.

De această dată Rădoi a devenit mult mai disponibil. A contat foarte mult și faptul că Sorin Cârțu a fost cel care a insistat, „Sorinaccio” fiind, de fapt, primul părinte spiritual al lui Mirel Rădoi. Cârțu l-a debutat pe severinean în fotbalul mare, la Extensiv Craiova.

ADVERTISEMENT

Discuțiile dintre Rădoi și Cârțu s-au intensificat, paradoxal, după victoria cu FCU, oficialii echipei fiind nemulțumiți de modul cum s-a prezentat echipa. Mai ales că ruptura dintre Balint și vestiar devenise totală după meciul cu Zoria, episod dezvăluit în exclusivitate de FANATIK.

Contractul lui Mirel Rădoi, identic cu cel ce i s-a propus astă-vară! Mihai Rotaru, care nu a vorbit acum deloc cu el, i-a acceptat cele două clauze-problemă!

Mirel Rădoi și-a dat acceptul să preia echipa în cursul dimineții de marți, 9 august. După negocierile cu Cârțu, Rădoi a trecut la întocmirea actelor cu Marian Copilu. Asta după ce Mihai Rotaru îi acceptase doleanțele speciale.

ADVERTISEMENT

Foarte interesant este faptul că, dacă astă-vară Mihai Rotaru a discutat personal cu Rădoi, de această dată patronul nu a vorbit deloc cu antrenorul! Din informațiile FANATIK, de aducerea lui Mirel s-a ocupat doar Sorin Cârțu, ulterior și Copilu.

Mirel Rădoi a primit aceeași propunere de contract ca în urmă cu două luni! Dar acum Rotaru a fost de acord să-i accepte cele două clauze care au blocat venirea sa în vară. Despre ce este vorba?

ADVERTISEMENT

Prima clauză se referă la faptul că niciun jucător nu va fi transferat la Universitatea Craiova fără ca Mirel Rădoi să-și dea acordul. Este vorba despre veniri, nu despre plecări! A doua clauză are legătură cu oficialii echipei. Rădoi a cerut ca nimeni din club să nu mai vorbească direct cu jucătorii peste capul său! Iar cerința îl privește inclusiv pe Mihai Rotaru! Dacă s-ar întâmpla așa ceva, Rădoi poate rezilia unilateral și cere chiar despăgubiri.

Mirel Rădoi are contract pe doi ani, cu 15.000 de euro lunar, la fel ca Reghecampf. Fostul selecționer a fost refuzat de Florin Constantinovici, care rămâne la națională, cu Edi Iordănescu!

Mirel Rădoi va fi prezentat la Universitatea Craiova într-o conferință de presă la care va participa omul care l-a convins, Sorin Cârțu.

Rădoi a semnat un contract valabil doi ani, cu 15.000 de euro lunar. Este la fel ca angajamentul pe care l-a avut la Universitatea Craiova și Laurențiu Reghecampf. Rădoi a luat deja primele decizii din noua postură. Și-a definitivat și staff-ul, „ratându-l” ca secund pe Florin Constantinovici, cu care a colaborat la echipa națională de tineret.

FANATIK a aflat că Constantinovici a refuzat oferta Universității Craiova și a decis să continue cu Edi Iordănescu la prima reprezentativă. Rădoi va fi ajutat în Bănie de Mihai Ianovschi, de antrenorul de portari Robert Tufiși, de Ionuț Stancu și de Vergil Andronache, ultimii doi rămânând din vechiul staff.

  • 41 de ani a împlini Mirel Rădoi pe 22 martie. A început cariera de antrenor în vara lui 2015, ca „principal” la FCSB
  • 20 de meciuri (8 victorii – 4 remize – 8 eșecuri) a fost Mirel Rădoi la naționala mare a României, între 26 noiembrie 2019 și 30 noiembrie 2021

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Zoria Lugansk: 1,88 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT