Sport

Omul care l-a readus pe Anghel Iordănescu la echipa națională îi propune selecționerul ideal lui Burleanu: „E cea mai bună soluție! Nu vă mai căzniți”

Marcel Pușcaș este convins că Edi Iordănescu va pleca de la naționala României. În viziunea sa, viitorul selecționer al tricolorilor activează în Superliga.
04.07.2024 | 00:17
Omul care la readus pe Anghel Iordanescu la echipa nationala ii propune selectionerul ideal lui Burleanu E cea mai buna solutie Nu va mai cazniti
Hagi, Anghel Iordănescu și Dorinel Munteanu la meciul Generației de Aur Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Marcel Pușcaș, cel care a propus ca Anghel Iordănescu să preia naționala României în 2014, este de părere că Dorinel Munteanu este varianta potrivită pentru a-l înlocui pe Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu și-a încheiat contractul cu Federația Română de Fotbal

Conferința de presă a lui Edi Iordănescu, de la finalul meciului pierdut cu Olanda, a sunat ca un „rămas-bun” de la cârma echipei naționale. Selecționerul a anunțat că, în prezent, este dator să petreacă mai mult timp cu familia.

ADVERTISEMENT

De altfel, FANATIK a anunțat că în următoarea lună, Edi Iordănescu a hotărât să nu-i dea niciun răspuns lui Răzvan Burleanu. Antrenorul dorește să se odihnească și să petreacă timp de calitate alături de cei dragi.

„Familia mea are nevoie de mine, au trecut prin lucruri grele în ultimii ani, cu atacuri, cu supărări foarte multe. Am nevoie de ceva timp, voi discuta și voi lua o hotărâre”, a declarat Edi Iordănescu la flash, dar și la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu, propus de Marcel Pușcaș la naționala României

În spațiul media se caută deja variante pentru a înlocui lipsa lui Edi Iordănescu. Laurențiu Reghecampf, Cristi Chivu, Victor Pițurcă, Mircea Lucescu sau Laszlo Boloni sunt numele care s-au vehiculat deja pentru banca tehnică a primei reprezentative.

Numai că, Marcel Pușcaș nu crede că soluțiile menționate anterior sunt ideale pentru situația actuală a României. Fostul președinte de la FC U Craiova este de părere că cea mai bună variantă este Dorinel Munteanu.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și întări exemplul, Marcel Pușcaș a rememorat un eveniment petrecut în urmă cu un deceniu, când l-a propus pe Anghel Iordănescu la cârma naționalei. În ciuda faptului că „Tata Puiu” avusese ultima experiență ca antrenor în 2006, la Al-Ain.

„În 2014, în FRF fiind, când domnii Vochin și Burleanu se căzneau să-i găsească înlocuitor lui Pițurcă timp de vreo lună, i-am sugerat fostului coleg de birou, Andraș Vochin:

ADVERTISEMENT

– Andrei, vă chinuiți degeaba! Selecționerul României este la etajul doi. Este și președintele Comisiei tehnice! (eu eram vice). Se numește Puiu, Puiu Iordănescu.

Vochin de colo:

– Da, mă. tati, dar e desuet, e cașchetă, n-a mai antrenat de 10 ani.

– Dă-l naibii de desuet, n-a uitat într-atât fotbalul încât să nu pună un grup la punct.

Consecința: Iordănescu tatăl a fost numit și a calificat România pentru EURO 2016.

Acum văd că presa are și generează subiecte pe tema viitorului selecționer. “Lucescu, Boloni, Pițurcă, vânează postul”. Nimic adevărat. Șumudică, Reghecampf, Chivu, Mutu pot veni.

FRF este din nou în vrie. Aoleu! Nu,  fraților! Edi va pleca.

Singura soluție reală și viabilă este DORINEL MUNTEANU. Nu vă mai căzniți.

Mulțumim, Edi! Bine ai venit, Dorinel! Simplu, ca bună ziua!

Sfătuiesc, propun, sugerez.

Dacă aș putea decide nici nu m-aș gândi la alții. Așa cum am fost sigur pe Iordănescu Sr în 2014, așa sunt și cu Dorinel în 2024.

Nicio ezitare. Este cea mai bună soluție!”, a scris Marcel Pușcaș pe contul oficial de Facebook.

ADVERTISEMENT