Fotbal intern

Fotbalistul cu sînge VIŞINIU care A ÎNGROPAT o ŢÎRĂ Steaua şi Rapid!

Cătălin Ţîră a reuşit să marcheze primul său gol în Liga 1, în meciul cu Steaua, după o acţiune în care a făcut ce-a vrut cu Alin Toşca....
17.05.2015 | 00:02

Cătălin Ţîră a reuşit să marcheze primul său gol în Liga 1, în meciul cu Steaua, după o acţiune în care a făcut ce-a vrut cu Alin Toşca.

Atacantul braşovenilor este fiul fostului atacant rapidist Fănel Ţîră, iar prin reuşita de 2-1 din partida cu Steaua, dar şi ocazia uriaşă din minutul 50, cînd a avut în vîrful bocancului golul de 3-1, o putea trimite pe Rapid în liga secundă, aflată în luptă directă cu FC Braşov şi putea fura titlul Stelei! “Dacă marcam la acea fază, nu mai bătea Steaua niciodată! Mi-a sărit mingea. Asta e, Steaua e o echipă bună! A fost ziua lui Rusescu, nu a mea”, spunea Ţîră după meci!

VIDEO VEZI TOATE FAZELE DIN MECIUL NEBUN FC BRAŞOV – STEAUA 2-3

Cătălin Ţîră este un  jucător talentat care nu a reuşit încă să-şi arate valoarea despre care s-a vorbit imediat ce a ajuns în Italia. Vîrful braşovenilor a început fotbalul la Dinamo, deşi tatăl său a jucat aproape toată cariera pentru Rapid. La 16 ani, a plecat în Italia la Udinese, unde a stat un an, iar un an mai tîrziu a ajuns la Lazio, unde a fost considerat unul dintre cei mai promiţători tineri atacanţi din Italia.

La 19 ani a debutat în Eredivisie

După experienţa din Italia, Cătălin Ţîră s-a transferat în Olanda la ADO Den Haag. Tînărul atacant român a debutat într-un meci cu Twente (3-2) iar fanii olandezi l-au ovaţionat minute în şir.

Iniţial, Ţîră a jucat  la formaţia de tineret pentru a-şi reveni din punct de vedere fizic. După a după ce a marcat pentru echipa secundă cinci goluri în patru meciuri, bifînd şi un hattrick în doar patru minute, Ţîră a fost chemat la prima echipă.

CRISTI TANASE S-A RUPT IAR!!! ADIO, SEZON!!!

 “Este un tînăr pur şi simplu fabulos! Are nişte calităţi rar întîlnite şi va fi unul dintre vîrfurile generaţiei sale, vă promit. Are parte de o educaţie bună, iar faptul că evoluează în străinătate de la o vîrstă fragedă l-a ajutat. Gîndiţi-vă că a marcat treo goluri în patru minute! Cîţi se pot lăuda cu performanţa asta în fotbalul profesionist?”, a declarat, pentru FANATIK. RO, Florin Manea, impresarul care l-a dus pe Ţîră în Olanda.

 A ales Braşovul în detrimentul Rapidului

Deşi Cătălin Tîră a avut o evoluţie bună în toamna lui 2013 la Ado Den Haag, problemele din viaţa extra sportivă i-au stopat accesiunea. Tînărul internaţional român a întîrziat o zi la reunirea echipei în ianuarie 2014, iar tehnicianul lui ADO Den Haag s-a supărat pe el şi l-a exclus din lot.  Acesta a fost nevoit să stea fără echipă pînă în august 2014 cînd a semnat cu FC Braşov. Înainte să ajungă la Braşov, Ţîră a fost aproape să ajungă la Rapid, dar acesta a refuzat să joace pentru giuleşteni în liga secundă.

Fănel Ţîră vrea ca fiul său să ajungă noul Pancu

Tătăl său şi-a dorit ca fiul său să joace pentru Rapid, dar niciodată nu i-a impus acestuia să semneze cu gruparea feroviară. Ţîră senior vrea ca fiul său să ajungă la fel ca Daniel Pancu care este din punctul său de vedere unul dintre cei mai profesionişti fotbalişti din România.

“Îi transmit sub forma unei întîmplări petrecute la Rapid. Am fost la ProRapid, la baza de antrenament. Mă întîlnesc cu Daniel Pancu, care făcea exerciţii la sală şi vorbim cîteva minute. Fiecare se întoarce la treaba lui. După încă o oră, mă intersetez din nou cu Pancu. Îl întreb dacă se duce acasă şi îmi răspunde scurt: . Ce făcuse, de fapt, Pancu? Ulterior am aflat că este o obişnuinţă la el să vină cu o oră jumătate înainte de antrenament, trage la sală şi după aceea se alătură echipei mari la antrenament, încă o oră jumătate de exerciţii fizice. În situaţia în care este echipa şi la realizările pe care le-a obţinut, Pancone are în continuare pasiune faţă de fotbal. Este remarcabil! Sincer, asta îi doresc fiului meu. Să fie sănătos, să muncească şi să se dedice 100% în fiecare moment. Să se antreneze corect şi să îşi menţină vie flacăra pasiunii pentru fotbal”, fost mesajul lui Fănel Ţîră pentru fiul său.