Pariuri sportive

Record ISTORIC pentru jucătorul UMILIT de tricolori

Cupa Mondială stă să înceapă în doar cîteva zile, iar poveştile de neuitat care se nasc în jurul acestei competiţii sînt pe cale să mai aştearnă cîteva pagini. Una dintre cele mai...
04.06.2014 | 16:23
Record ISTORIC pentru jucatorul UMILIT de tricolori

Cupa Mondială stă să înceapă în doar cîteva zile, iar poveştile de neuitat care se nasc în jurul acestei competiţii sînt pe cale să mai aştearnă cîteva pagini. Una dintre cele mai importante ar putea fi istoria lui Faryd Camilo Mondragon, cel care se află între cei portari cu care naţionala Columbiei va aborda turneul final din Brazilia. Titular în ultimul meci amical al sud-americanilor, cel cu Senegal, goalkeeperul poate stabili un record uluitor în istoria competiţiei!

Mondragon, cel mai bătrîn din istoria Cupei Mondiale!

Pe 21 iunie, Mondragon va împlini 43 de ani! O vîrstă incredibilă pentru un fotbalist care participă la o asemenea competiţie şi care l-ar transforma, detaşat, în cel mai vîrstnic jucător care calcă gazonul unei arene care organizează Cupa Mondială. În acest moment, prima treaptă a podiumului îi aparţine legendarului atacant camerunez, Roger Milla, cel care în 1994 a jucat şi chiar a marcat împotriva Rusiei într-un meci cîştigat de est-europeni cu 6-1! Africanul avea atunci puţin peste 42 de ani. Astfel că Mondragon l-ar depăşi cu aproape un an! Performanţă incredibilă, dacă ne gîndim la faptul că el a făcut prima dată parte din lotul Columbiei la o Cupă Mondială în 1994, adică acum fix două decenii!

1

Golul lui Ilie i-a provocat coşmaruri an în şir

Debutant în prima reprezentativă în 1993, portarul nu a jucat totuşi la turneul final din America, dar a a fost titularul postului patru ani mai tîrziu, atunci cînd a făcut minuni în poarta sud-americanilor, chiar dacă echipa sa nu a trecut de faza grupelor. Iar acest lucru nu a fost reuşit şi din cauza înfrîngerii cu 1-0 împotriva României, golul naţionalei noastre fiind înscris de Adrian Ilie printr-o execuţie antologică, rămasă în manualele de istorie ale Cupei Mondiale. Gol care l-a urmărit mulţi ani pe Mondragon! Fapt mărturisit de Florin Bratu, cei doi fiind coechipieri la Galatasaray între 2003 şi 2004. “Cînd îi mai dădeam goluri la antrenamente, la jocurile şcoală, îşi aducea aminte subit de execuţia lui Ilie. Părea încă afectat de acel gol. Bine, că noi glumeam… Chiar îi spuneam că mai bine sîntem coechipieri decît să fi fost adversari”, a mărturisit amuzat Bratu pentru FANATIK.RO.

Era lider în vestiarul lui Galatasaray

Pe lîngă actualul scouter al lui Dinamo, în acea perioadă la echipa din Istanbul au mai jucat alţi doi români, Ovidiu Petre şi Gabriel Tamaş. “Era unul dintre cei mai profesionişti fotbalişti alături de care am lucrat. Foarte disciplinat! El şi cu Frank de Boer erau atunci liderii străinilor din lot, pentru că liderul absolut era Bulent Korkmaz, care era şi căpitanul. Mondragon era un băiat foarte la locul lui, ne înţelegeam foarte bine, dar nu am mai ţinut legătura apoi… Oricum, la modul în care se pregătea, nu mă miră că a ajuns acum, la aproape 43 de ani să joace la Cupa Mondială, chiar dacă mi se pare o performanţă colosală!”, completează, acelaşi Bratu, portretul omului care poate intra în numai cîteva zile în istoria fotbalului!

 

sport-bratu_Galata_7ec3a6d42b

Dormea cu doi rotweilleri în camera de cantonament!

Descris ca un tip echilibrat şi cu o conduită ireproşabilă, Mondragon avea totuşi şi anumite preferinţe ieşite din comun pentru restul coechipierilor, pe care tot fostul său coleg le expune pentru FANATIK.RO: “În cantonamentul de la Galatasaray, fiecare stătea singur în cameră, mai puţin el. Dar nu la modul că avea vreun coleg, ci îşi petrecea tot timpul cu cei doi cîini ai lui, pe care îi ţinea mereu cu el. Erau doi rotweilleri cu care dormea mereu. Îi plăceau mult cîinii, aşa că mi-am dat seama că e de-al meu, chiar dacă eu nu ajunsesem încă la Dinamo”.

Rottweiler_mal_2

Ballotta a eliminat-o pe Dinamo şi a ajuns cel mai bătrîn fotbalist din Liga Campionilor!

În grupele Ligii Campionilor, recordul de vîrstă este deţinut tot de un portar, care aeva peste 43 de ani în momentul în care a participat în cea mai importantă competiţie intercluburi. Este vorba despre Marco Ballotta, cel care a jucat alături de Lazio în ediţia 2007-2008 a competiţiei. Goalkeeperul este o veche cunoştinţă a fanilor lui Dinamo, avînd în vedere că pînă la pătrunderea în grupele Ligii, Ballotta a apărat poarta lazialilor împotriva “cîinilor” în play-off-ul competiţiei. Atunci, Lazio s-a impus cu 3-1 pe stadionul “Lia Manoliu”, după ce la Roma partida se încheiase 11.

1209809166

54 de selecţii a strîns Mondragon la echipa naţională a Columbiei între 1993 şi 2014!

6 sezoane a petrecut Mondragon la Galatasaray, începînd cu 2001, el venind la Istanbul exact în momentul în care Gică Hagi şi-a încheiat cariera

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet ?i prime?ti un Free Bet de 400 lei!