News

Omul cheie din dosarul lui Florian Coldea, dat în judecată pentru că nu și-a plătit facturile la energie electrică. Ce datorii a acumulat Bogdan Neidoni

Bogdan Neidoni a fost audiat săptămâna trecută la DNA, fiind considerat omul de legătură dintre Florian Coldea și Cătălin Hideg.
06.06.2024 | 09:03
Omul cheie din dosarul lui Florian Coldea dat in judecata pentru ca nu sia platit facturile la energie electrica Ce datorii a acumulat Bogdan Neidoni
Florian Coldea a fost audiat săptămâna trecută la DNA. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Afaceristul Bogdan Neidoni a fost chemat la DNA pe 30 mai, fiind audiat în dosarul generalilor în rezervă din SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, în care aceștia sunt acuzați de trafic de influență, în urma unui denunț făcut de Cătălin Hideg. Procurorii DNA susțin că Neidoni ar fi fost intermediarul între Florian Coldea și denunțătorul Cătălin Hideg.

Datoriile lui Bogdan Neidoni la ENEL au fost de aproximativ 2.000 lei

Procurorii au susținut că un alt intermediar, Dan Tocaci, i-a propus lui Hideg  să îl pună în legătură cu Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, sens în care i-a pretins suma de 2.000 de euro pentru o deplasare la Monaco în scopul unor discuții cu Bogdan Neidoni, persoană ce le putea intermedia o astfel de întrevedere.

ADVERTISEMENT

Presupusa legătură dintre Florian Coldea și Bogdan Neidoni a  fost dezvăluită într-o carte de Cristian Rizea, fostul politician PSD condamnat pentru corupţie şi care a încercat să scape de închisoare prin fuga în Republica Moldova. Apoi, Marian Vanghelie a menționat că Florian Coldea ar deține o vilă pe Coasta de Azur, care în acte îi aparține lui Bogdan Neidoni.

Numele lui Bogdan Neidoni apare ca pârât într-un dosar înregistrat pe 1 septembrie 2021 la Judecătoria Sectorului 1, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată. Reclamant figurează ENEL Energie Muntenia SA, iar obiectul dosarului este “cerere de valoare redusă”.

ADVERTISEMENT

Prin cererea înregistrată, ENEL Energia Muntenia SA a solicitat, ca pe calea procedurii speciale privind cererile de valoare redusă, să se dispună obligarea pârâtului Bogdan Neidoni la plata sumei de 2.025,29 lei reprezentând debit neachitat. În motivare s-a arătat că între ENEL şi Neidoni s-au derulat raporturi contractuale.

ENEL a arătat că semnarea şi ştampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii

ENEL a menționat că lui Bogdan Neidoni i-a fost atribuit un cod de client, în baza căruia a livrat energie electrică, iar corelativ s-a născut obligaţia de plată a acestuia pentru serviciile de care a beneficiat, conform facturilor fiscale emise de către ENEL. În dosar se arată că începerea derulării relaţiilor contractuale s-a realizat la data la care pârâtul Bogdan Neidoni a început să consume energie electrică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se menționează că Bogdan Neidoni și-a însuşit toate obligaţiile care derivă din beneficiul acestui serviciu şi din contractul de furnizare a energiei electrice. Facturarea, respectiv emiterea facturilor se realizează, conform Codului fiscal – care prevede faptul că semnarea şi ştampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conţină factura.

Prin urmare, ENEL Energie Muntenia şi-a onorat obligaţia de a furniza pârâtului Bogdan Neidoni energie electrică, fără ca aceasta din urmă să-şi fi îndeplinit obligaţia corelativă de achitare a facturilor, în contextul în care nu a tăgăduit existenţa raportului juridic obligaţional invocat de reclamantă ca izvor al pretenţiilor.

ADVERTISEMENT

Bogdan Neidoni a plătit datoria după ce a fost dat în judecată

Instanța a mai arătat că Bogdan Neidoni nici nu a opus împrejurarea neexecutării culpabile de către ENEL a obligaţiilor contractuale, după cum nu a formulat niciodată vreo obiecţie cu privire la obligaţia de plată a debitului restant. Bogdan Neidoni a formulat întâmpinare la data de 12.11.2021, prin care a solicitat respingerea cererii de chemare în judecată, ca rămasă fără obiect, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

Astfel, Bogdan Neidoni și-a plătit datoria la ENEL la mai bine de două luni după ce fusese dat în judecată. ENEL a formulat, la data de 17.11.2021, cerere precizatoare, prin care a arătat că pârâtul Bogdan Neidoni a achitat integral debitul restant, prin urmare, cererea de valoare redusă a rămas fără obiect. Pe 26 ianuarie 2022, Judecătoria Sectorului 1 a încheiat dosarul.

Ziarul Gândul a dezvăluit că Bogdan Neidoni ar fi fost angajat al SRI în perioada 1996-1997, după ce a absolvit Institutul Național de Informații, unde a fost coleg cu Florian Coldea. Neidoni a lucrat la stat din 2010, ca director general adjunct al Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine, iar în 2012 a fost numit în funcţia de director adjunct al companiei cu capital de stat Teletrans. În 2015 a devenit director general al Teletrans şi membru în Consiliul de Administraţie.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
În Vaslui se câștigă la cireșe mai bine decât în Spania la căpșuni....
În Vaslui se câștigă la cireșe mai bine decât în Spania la căpșuni. Cu cât e plătita ziua de muncă
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe...
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Legendara artistă ne-a părăsit. Viața ei a fost un adevărat coșmar în ultimii...
Legendara artistă ne-a părăsit. Viața ei a fost un adevărat coșmar în ultimii ani
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
„Există dovezi clare că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru...
„Există dovezi clare că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi”. Radu Mihaiu, plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru...
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume. Poate fi vizitat de toți românii