News

Omul de afaceri Dragoș Dobrescu, trimis în judecată de DNA. Acuzații de trafic de influență privind construirea metroului din Drumul Taberei

DNA anunță trimiterea în judecată a doi oameni de afaceri și a unui avocat sub acuzația de trafic de influență. Printre ei s-ar afla și Dragoș Dobrescu.
06.10.2022 | 11:30
Omul de afaceri Dragos Dobrescu trimis in judecata de DNA Acuzatii de trafic de influenta privind construirea metroului din Drumul Taberei
Dragoș Dobrescu, alături de un alt afacerist și un avocat, trimiși în judecată de DNA. Acuzații de trafic de influență. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Dragoș Dobrescu, un afacerist în domeniul imobiliar din Capitală, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Dragoș Dobrescu, alături de un alt afacerist și un avocat, trimiși în judecată de DNA. Acuzații de trafic de influență

Într-un comunicat emis joi, 6 octombrie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au anunțat trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 3 inculpați: doi oameni de afaceri și un avocat.

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni de trafic și cumpărare de influență, comise în forma autoratului și a complicității și spălarea banilor.

Conform G4Media, cel 3 persoane ar fi Dragoş Dobrescu, Doru Cătălin Boştină și Pier Luca Canino.

ADVERTISEMENT

Dosarul de corupție instrumentat de DNA se referă la modul de obținere a avizelor de construire pentru Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei).

Acuzațiile aduse de procurori

Din rechizitoriul DNA aflăm că în contextul desfășurării unor lucrări în București la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), în perioada 20-26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri suma de 1.000.000 euro (plătibili în decursul a patru ani).

ADVERTISEMENT

Banii ar fi fost ceruți în schimbul exercitării influenței pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din București pentru obținerea cu ușurință a avizelor necesare execuției lucrărilor respective.

Tot atunci, inculpatul ar mai fi promis că vor fi soluționate favorabil și plângerile cetățenilor (riverani) nemulțumiți de modalitatea în care se derulau lucrările respective.

ADVERTISEMENT

”Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceștia urmau să fie remiși prin intermediul unei societăți controlate de avocatul inculpat în cauză, sub forma unor servicii fictive de ”mentenanță”.

În această modalitate, în 9 septembrie 2013, ar fi fost transferați în contul unei societăți administrate de primul dintre inculpați o primă tranșă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retrași sub formă de cash.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în contul unei unități bancare”, conform DNA.

Procurorii anunță că dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București.

Dragoș Dobrescu, un om de afaceri controversat, membru al celebrului Grup de la Monaco

Conform sursei citate, Dragoș Dobrescu este un controversat om de afaceri, membru al celebrului Grup de la Monaco.

În 2018 acesta a făcut o afacere profitabilă cu statul român. Pe când Ministerul Fondurilor Europene era condus de Rovana Plumb, un consorțiu de firme al lui Dobrescu a câștigat o licitație publică privind sediul instituției.

ADVERTISEMENT
Tags: