ADVERTISEMENT
News

Omul de afaceri Marian Kocner, achitat de Instanță! Era judecat pentru instigare la uciderea jurnalistului Jan Kuciak și a logodnicei acestuia

Autor: Alexandru Năstase | 03.09.2020 | 15:29
Omul de afaceri Marian Kocner, achitat de Instanță! Era judecat pentru instigare la uciderea jurnalistului Jan Kuciak și a logodnicei acestuia
Marian Kocner a scăpat de închisoare. Sursa foto - hepta.ro

Omul de afaceri Marian Kocner a fost achitat de Instanță! O curtea penală specializată din Pezinok, Slovacia a considerat că procurorii nu au reușit să își probeze dovezile.

ADVERTISEMENT

Ei au admis că magnatul și un al treilea inculpat, Alena Zsuzsova, o cunoștință a lui Kocner, nu au ordonat uciderea ziaristului.

De remarcat că Tomáš Szabó, unul dintre intermediari, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Procurorii au mers pe ideea că asasinatul a fost condamnat de magnat.

ADVERTISEMENT

Marian Kocner a fost achitat

Aceștia au solicitat condamnări de 25 de ani de închisoare pentru toți cei trei inculpați. Kocner a negat tot timpul implicarea sa în asasinat. De remarcat că sentința pronunțată nu este definitivă.

Vă readucem aminte că în aprilie, fostul soldat Miroslav Marcek a fost condamnat la 23 de ani după ce a recunoscut că a comis crimele

ADVERTISEMENT

Jan Kuciak și logodnica Martina Kusnirova, ambii în vârstă de 27 de ani, au fost împușcați în propria casă lângă Bratislava pe 21 februarie 2018, în primul asasinat al unui jurnalist din istoria Slovaciei.

Jurnalistul lucra pentru aktuality.sk ca reporter de investigație. Acesta nu a ezitat și a scris în dese rânduri despre oamenii de afaceri corupți din Slovacia.

ADVERTISEMENT

A scos la iveală fraudele cu subvenții de la UE și TVA, precum și mafia Ndrangheta din Italia și despre încercările acesteia de a cultiva relații cu politicienii slovaci.

Interesant este că articolele jurnalistului l-au vizat și pe omul de afaceri Marian Kocner.  Crimele au provocat atunci  ample proteste de stradă.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, criza politică care a urmat a dus la prăbușirea unui guvern de coaliție condus de prim-ministrul populist Robert Fico și la demiterea șefului poliției naționale.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!