News

Omul de afaceri Marian Kocner, achitat de Instanță! Era judecat pentru instigare la uciderea jurnalistului Jan Kuciak și a logodnicei acestuia

03.09.2020 | 15:29
Omul de afaceri Marian Kocner achitat de Instanta Era judecat pentru instigare la uciderea jurnalistului Jan Kuciak si a logodnicei acestuia
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri Marian Kocner a fost achitat de Instanță! O curtea penală specializată din Pezinok, Slovacia a considerat că procurorii nu au reușit să își probeze dovezile.

Ei au admis că magnatul și un al treilea inculpat, Alena Zsuzsova, o cunoștință a lui Kocner, nu au ordonat uciderea ziaristului.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Tomáš Szabó, unul dintre intermediari, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Procurorii au mers pe ideea că asasinatul a fost condamnat de magnat.

Marian Kocner a fost achitat

Aceștia au solicitat condamnări de 25 de ani de închisoare pentru toți cei trei inculpați. Kocner a negat tot timpul implicarea sa în asasinat. De remarcat că sentința pronunțată nu este definitivă.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în aprilie, fostul soldat Miroslav Marcek a fost condamnat la 23 de ani după ce a recunoscut că a comis crimele

Jan Kuciak și logodnica Martina Kusnirova, ambii în vârstă de 27 de ani, au fost împușcați în propria casă lângă Bratislava pe 21 februarie 2018, în primul asasinat al unui jurnalist din istoria Slovaciei.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul lucra pentru aktuality.sk ca reporter de investigație. Acesta nu a ezitat și a scris în dese rânduri despre oamenii de afaceri corupți din Slovacia.

A scos la iveală fraudele cu subvenții de la UE și TVA, precum și mafia Ndrangheta din Italia și despre încercările acesteia de a cultiva relații cu politicienii slovaci.

ADVERTISEMENT

Interesant este că articolele jurnalistului l-au vizat și pe omul de afaceri Marian Kocner.  Crimele au provocat atunci  ample proteste de stradă.

Mai mult de atât, criza politică care a urmat a dus la prăbușirea unui guvern de coaliție condus de prim-ministrul populist Robert Fico și la demiterea șefului poliției naționale.

 

 

ADVERTISEMENT