ADVERTISEMENT
Hotnews

Omul de afaceri moldovean Renato Usatîi, PUS SUB ÎNVINUIRE. Riscă trei ani de puşcărie

Renato Usatîi riscă până la trei ani de închisoare pentru violarea dreptului la secretul corespondenţei. Potrivit procurorilor, liderul formaţiunii "Partidul Nostru", a fost pus sub...
Autor: Ionuţ Cataramă | 24.10.2015 | 18:10
Omul de afaceri moldovean Renato Usatîi, PUS SUB ÎNVINUIRE. Riscă trei ani de puşcărie

Renato Usatîi riscă până la trei ani de închisoare pentru violarea dreptului la secretul corespondenţei. Potrivit procurorilor, liderul formaţiunii “Partidul Nostru”, a fost pus sub învinuire, după ce a făcut publice mai multe interceptări dintre fostul premier Vlad Filat şi omul de afaceri Ilan Şor.

ADVERTISEMENT

Procurorul Denis Rotaru spune că arestul primarului municipiului Bălţi este unul legal: “Astăzi domnul Usatâi a fost pus sub învinuire şi audiat. Dumnealui este învinuit de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 178, alin. 2, litera b.”

Conform Codului Penal, infracţiunea menţionată se pedepseşte cu amendă de până la 8.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la trei ani.

Timp de patru ore, în care primarul municipiului Bălţi a fost audiat, câteva sute de simpatizanţi au protestat în faţa Centrului Naţional Anticorupţie.

ADVERTISEMENT

Renato Usatîi a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Sursă: www.publika.md

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT