Sport

Omul din spatele a patru transferuri realizate de Rapid, promisiune pentru fani: „Urmărim mulți jucători”. Video

Daniel Sandu, șeful Departamentului de Scouting al Rapidului, a vorbit despre activitatea sa în cadrul clubului și a dezvăluit ce jucători a adus în Giulești.
04.02.2023 | 19:13
Omul din spatele a patru transferuri realizate de Rapid promisiune pentru fani Urmarim multi jucatori Video
4 jucători au fost aduși la Rapid cu ajutorul departamentului de scouting. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid încearcă să fie un club profesionist pe toate planurile și departamentele, iar scoutingul primește o atenție importantă atât din partea conducerii, cât și a staff-ului tehnic.

Rapid pune mare accent pe departamentul de scouting: „Mă bucur foarte mult că a fost deschidere pe această parte”

Daniel Sandu, șeful Departamentului de Scouting al Rapidului, a vorbit pentru pagina de Facebook a clubului „alb-vișiniu” despre activitatea intensă din ultimele luni:

ADVERTISEMENT

„Proiectul Rapid s-a potrivit ca o mănușă pentru mine și mă bucur foarte mult că a fost deschidere pe această parte. Pasiunea mea pentru fotbal, faptul că îmi place foarte mult să caut valoare unde unii consideră că nu este. Mereu există oportunități pentru cluburi, așa cum este și Rapid în acest moment”, a explicat alegerea sa de a lucra pentru Rapid.


Oficialul Rapidului e convins că există foarte mulți fotbaliști cu mare potențial și care nu necesită un buget uriaș pentru scouting: „Jucătorii cei mai buni nu sunt mereu foarte vizibili. Poți să promovezi și să încurajezi alți jucători pentru a performa la echipa ta”.

ADVERTISEMENT

Cine ia deciziile privind departamentul de scouting al Rapidului: „Contează foarte mult ceea ce își dorește staff-ul tehnic și conducerea”

Dan Șucu și Victor Angelescu au primul cuvânt cu privire la strategia și politica de scouting, alături de Adrian Mutu și Daniel Niculae: „Contează foarte mult ceea ce își dorește staff-ul tehnic și conducerea. Ulterior, eu primind anumite direcții, urmează foarte multe ore de vizionare a meciurilor din diferite campionate, de pe mai multe continente”.

Deoarece Rapid urmărește fotbaliști din toată lumea, aducerea unui jucător din afara Europei necesită un efort financiar suplimentar: „Te încurcă puțin să ai jucători non-EU din punct de vedere al taxelor, dar sunt mulți pe care îi urmărim. Normal că există o dată de baze cu toți jucătorii pe care i-am urmărit și la care apelăm când este nevoie. Sunt mii de jucători pe care încercăm să-i acoperim în timp”.

ADVERTISEMENT

Daniel Sandu vorbește încă o dată despre rolul important pe care îl are Adrian Mutu: „Contează ce își dorește staff-ul tehnic, ulterior conducerea îmi trasează anumite detalii, unde să urmăresc anumiți jucători și identific jucătorii cu profilul care mi se cere. Ea se updatează însă constant”.

Ce jucători a recomandat Daniel Sandu la Rapid

Șeful scouting-ului de la Rapid se concentreză în primul rând pe piața din străinătate: „Departamentul este la început, însă încercăm să acoperim cât mai multe campionate și cât mai mulți jucători cu potențial. Eu am lucrat mai mult pe partea internațională”.

ADVERTISEMENT

În urma activității sale, la Rapid au ajuns un mijlocaș estonian, un mijlocaș stânga din Franța, un mijlocaș ofensiv belgian și primul transfers al iernii în Giulești, anunțat în exclusivitate de FANATIK:

„Primul dintre ei a fost Kait, ulterior Emmers și Papeau au fost doi dintre ei și acum ultimul prezentat: Funshou. Dar aici este o muncă de echipă în spate. Rolul meu e să scăderea marjei de eșec într-un transfer. Am mai propus și alți jucători, însă ei au fost aleși de către Nico și echipa”, a mai dezvăluit Daniel Sandu.

ADVERTISEMENT
Tags: