Fotbal international

Omul momentului în fotbalul mondial va fi ADVERSARUL României! E golgheter în toate competiţiile! PESTE Messi şi Ronaldo

Omul momentului în fotbalul mondial este polonezul Robert Lewandowski. Următorul adversar al României din preliminariile CM 2018 are în acest moment 10 goluri marcate în ultimele 3 meciuri....
04.10.2015 | 11:18
Omul momentului in fotbalul mondial va fi ADVERSARUL Romaniei E golgheter in toate competitiile PESTE Messi si Ronaldo

Omul momentului în fotbalul mondial este polonezul Robert Lewandowski. Următorul adversar al României din preliminariile CM 2018 are în acest moment 10 goluri marcate în ultimele 3 meciuri. Atacantul polonez a uimit o lume întreagă în urmă cu o săptămînă cînd a marcat 5 goluri în 9 minute în meciul Bayern – Wolfsburg 5-1. 

Maşină de marcat 

Robert Lewandowski este în acest moment golgheter în Bundesliga, dar şi la naţională. Cifrele polonezului în acest sezon sînt FABULOASE. Doar în Liga Campionilor nu e golgheter polonezul, el fiind pe locul 2, după Ronaldo, care are 5 reuşite:

1. Bundesliga – 10 goluri

2. Liga Campionilor – 3 goluri

3. Preliminariile Euro 2016 – 10 goluri

Isterie după recordul cu Wolfsburg

Robert Lewandowski a fost doar rezervă în meciul de campionat dintre Bayern şi Wolfsburg. La pauza meciului, echipa lui Hecking a condus cu 1-0. Apoi a intrat polonezul pe teren şi au urmat poate cele mai nebune 9 minute ale sezonului pentru Bayern.

Lewandowski a marcat 5 goluri din 6 atingeri în 9 minute, între 51 şi 60. Performanţa polonezului a devenit repede virală pe internet, iar cei de la Bayern Munchen au ştiut să gestioneze această situaţie favorabilă.

Cei responsabili de site-ul oficial a lui Bayern au întrebat fanii ce pot să facă în bucătărie în 9 minute. Quiz-ul a fost un succes şi cele mai interesante răspunsuri au fost: “paste al dente”, “ou fiert”, iar cei mai curajoşi au fost de părere că reuşesc chiar să “facă o pizza” în 9 minute.

Coincidenţe incredibile

Reuşita lui Robert Lewandowski în meciul cu Wolfsburg se vede o dată la un deceniu. Însă Robert nu e singurul Lewandowski care a avut o săptămînă perfectă.

La cîteva zile de la meciul dintre Bayern şi Wolfsburg 5-1, o anume Anja Lewandowski (nu e nici o legătură de rudenie) de la echipa de amatori  SV Glatten, a reuşit să marcheze 4 goluri în 22 de minute. Anja a dat cele 4 goluri între minutele 55 şi 77. Ca această poveste să fie completă, Anja Lewandowski e fan Bayern şi chiar are tricou cu fotbalistul polonez

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINI CU ANJA LEWANDOWSKI

Urmaşul lui Gerd Muller

Începutul perfect de sezon din Bundesliga îi face pe specialişti să se întrebe dacă Lewandowski e omul care să poată bată recordul de goluri al celebrului Gerd Muller, care a avut 40 de reuşite în sezonul 1971-1972.

Lewandowski e asemănat cu legendarul atacant german din punctul de vedere al instinctului. “Ambii au uşurinţa aceea de a marca şi nici măcar ei nu pot explica cum fuziunea dintre talent, timing şi oportunitate care le facilitează înscrierea de goluri”, scriu nemţii.

Viitor adversar al României

Robert Lewandowski e în formă şi la naţionala Poloniei. Atacantul e golgheter în preliminariile Euro 2016 cu 10 goluri marcate pînă acum. Polonia e aproape de calificarea la turneul final din Franţa, cu 2 etape înainte de încheierea preliminariilor.

Polonia e următorul adversar al României din preliminariile pentru 2018. “Tricolorii” au o grupă complicată cu Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan.