Fotbal international

Omul recordurilor din echipa lui Mourinho s-a săturat. Vedeta lui Tottenham e vânată de granzii Europei

15.03.2021 | 10:23
Omul recordurilor din echipa lui Mourinho sa saturat Vedeta lui Tottenham e vanata de granzii Europei
ADVERTISEMENT

Tottenham Hotspur e pe cale să-și piardă cel mai important jucător, dacă la finalul sezonului echipa nu va câștiga nici un trofeu. Fotbalistul în cauză este pe lista de achiziții a marilor cluburi europene.

În vârstă de 27 de ani Harry Kane, vedeta lui Tottenham și căpitanul naționalei Angliei, nu a câștigat nici un trofeu intern sau european de când evoluează la Spurs. Deși este an după an fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate și înscrie cele mai multe goluri pentru Tottenham, Kane nu a reușit să-și treacă în CV nici un triumf major.

ADVERTISEMENT

După ultimul eșec din Premier League, 1-2 cu marea rivală Arsenal, presa din Albion a reiterat dorința sportivului de a începe o nouă aventură fotbalistică, departe de echipa la care a crescut.

Scump, dar face toți banii

Harry Kane este evaluat de site-urile de specialitate la 120 de milioane de euro, dar șefii lui Tottenham vor încerca să obțină o sumă mai mare pentru fotbalistul care a devenit imaginea clubului din nordul Londrei. Numai în acest sezon, Kane a disputat 38 de partide, a marcat 26 de goluri și a furnizat 16 pase decisive pentru coechipieri.

ADVERTISEMENT

În ultimii 8 ani Kane a fost titular incontestabil la Tottenham și este considerat omul recordurilor la echipă. În aceste condiții, Manchester United și Manchester City, Real Madrid și PSG nu au ascuns faptul că și-l doresc pe căpitanul echipei naționale a Angliei.

Însă, există mai multe impedimente în realizarea transferului. Pe lângă suma pe care Tottenham o cere, aproximativ 130 de milioane de euro, fotbalistul este legat contractual de gruparea din nodul Londrei până în 2024.

ADVERTISEMENT
  • 330 de meciuri, 221 de goluri și 51 de pase decisive a adunat Harry Kane în tricoul lui Tottenham Hotspur.

Cine stă în calea transferului lui Kane

Ca să facă rost de bani să-l transfere pe Harry Kane, oricare dintre cluburile menționate anterior trebuie mai întâi să vândă. Jurnaliștii spanioli de la Sport anunță că Pep Guardiola l-a trecut în capul listei de achiziții la Manchester City, alături de Romelu Lukaku de la Inter Milano și Erling Haaland de la Borussia Dortmnd, dar mai întâi ar trebui să se despartă măcar de Kun Aguero pentru a-i face loc.

ADVERTISEMENT

Manchester United a anunțat doar că este interesată de serviciile lui Kane, fără să insiste asupra subiectului, iar Real Madrid îl are pe o listă mai lungă de vedete dorite pe Santiago Bernabeu. Pentru o mutare în capitala Spaniei, Harry Kane trebuie să aștepte finalizarea discuțiilor madrilenilor cu Kylyan Mbappe și Erilng Haaland, cei doi fotbaliști fiind prioritățile Realului pentru sesiunea de transferuri din această vară.

Ultima, dar nu cea din urmă echipă care și-l dorește pe liderul vestiarului naționalei Angliei este PSG. Și în acest caz, Kane trebuie să aștepte finalizarea negocierilor parizienilor cu Lionel Messi. În plus, dacă Mbappe va rămâne pe Parc des Princes, transferul englezului nu ar mai fi o necesitate, mai notează jurnaliștii spanioli.

  • 51 de meciuri a disputat Harry Kane în prima reprezentativă a Angliei pentru care a marcat 32 de goluri
ADVERTISEMENT