News

Ion Dichiseanu a fost condus pe ultimul drum. Unde se află mormântul regretatului artist

Ion Dichiseanu a fost înmormântat cu onoruri militare. Artistul a fost condus pe ultimul drum de mai mulți colegi.
22.05.2021 | 09:13
Ion Dichiseanu a fost condus pe ultimul drum Unde se afla mormantul regretatului artist
ADVERTISEMENT
22-05-2021
12:50

Ion Dichiseanu a fost înmormântat! Artistul își doarme somnul de veci pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu. Așa cum a anunțat încă de dimineață, Dichiseanu a avut parte de onoruri militare.

Zeci de prieteni, colegi, dar admiratori au venit să-i aducă un ultim omagiu. De remarcat că întregul cortegiu funerar a fost oprit pentru câteva momente la casa actorului din strada Armenească.

Sursa foto – captură video libertatea.ro

Un alt detaliu interesant este acela că sicriul actorului a fost acoperit cu drapelul tricolor, în timp ce pe cruce era înfășurat un fular al echipei Rapid, formație pe care maestrul a iubit-o până în ultima clipă a vieții.

22-05-2021
10:03

În urmă cu doar câteva momente sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Dichiseanu a fost adus la biserică. În semn de respect pentru întreaga carieră, dar și pentru omul care a fost, zeci de persoane l-au aplaudat la scenă deschisă. Aceștia au presărat petale de trandafiri roșii și albe pe jos. Campania de vaccinare are un scop clar, să scăpăm de pandemie. 

Sursa – spynews.ro
22-05-2021
08:26

Femeile din viața lui Ion Dichiseanu și-au făcut apariția la înmormântarea artistului îmbrăcate în negru și alb. Fosta soție a marelui actor, dar și Ioana însoțită de fiica ei au purtat bluze albe peste hainele de doliu.

Un alt detaliu interesant este acela că întreg cortegiul va pleca de la Teatrul Nottara spre Cimitirul Bellu, acolo unde marele actor își va dormi somnul de veci.

De altfel, Dichiseanu beneficiază de aceste onoruri militare după ce, în trecut, a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Onoruri militare pentru actorul Ion Dichiseanu!

Actorul a primit atunci ordinul “Serviciul Credincios” în grad de ofițer. Pentru cei care doresc să-și ia rămas bun de la actor, trebuie știut că sicriul cu trupul neînsuflețit va fi luat la ora 10:00 din foaierul Teatrului Nottara.

Conform familiei va urma plecarea spre Cimitirul Bellu, pentru ca, două ore mai târziu, mai exact la ora 12:00 să aibă loc înmormântarea.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că maestrul va fi înmormântat în sicriu alb, îmbrăcat în haine albe. De asemenea, o femeie va conduce mașina mortuară.

Toate acestea au făcut parte din ultima dorință a maestrului Ion Dichiseanu. Familia a precizat că a încercat să-i îndeplinească acestuia toate doleanțele.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine este o adevărată onoare să am acest privilegiu. Din nefericire este un lucru foarte trist pentru întreaga țară, pentru întreaga națiune faptul că domnul Dichiseanu a plecat de lângă noi.

Era un suflet de aur, o persoană și un artist cum rar mai întâlnești. La ora 10:00 vom plecat de aici (n.r Teatrul Nottara), vom face oprire în fața casei domnului Dichiseanu, așa își dorește fiica să își i-a la revedere și de la casă.

ADVERTISEMENT

Este un moment foarte greu pentru toată lumea, pentru fiica domnului Ion Dichiseanu este un moment cumplit, nu își poate stăpâni lacrimile. Apoi ne vom opri direct la cimitir”, a spus pentru Antena 3, Gabi Lucuţar, cea care va conduce dricul lui Ion Dichiseanu.

Trebuie spus că familia nu este împăcată cu moartea artistului. Aceștia nu au ezitat și au făcut mai multe acuzații grave. Oamenii spun că Ion Dichiseanu a fost nevoit să se deplaseze la o clinică particulară pentru a-și face analizele medicale.

Tocmai de acolo ar fi contactat o bacterie care s-a dovedit fatală. De atunci, Ion Dichiseanu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a stat internat trei luni.

În urmă cu doar două zile, Ion Dichiseanu a încetat din viață. Acesta și-a dedicat întreaga aproape întreaga carieră Teatrul Nottara pe scena căruia a jucat peste 40 de ani.

ADVERTISEMENT