News

ONU acuză Ucraina că a ”executat sumar” 25 de prizonieri de război ruși. Armata rusă a făcut același lucru cu 15 ucraineni

ONU acuză Ucraina că a ”executat sumar” 25 de prizonieri ruși de război, iar armata rusă a făcut același lucru cu 15 ucraineni.
24.03.2023 | 20:04
ONU acuza Ucraina ca a executat sumar 25 de prizonieri de razboi rusi Armata rusa a facut acelasi lucru cu 15 ucraineni
ONU acuză Ucraina că a ”executat sumar” soldați. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ONU acuză Ucraina că a ”executat sumar” 25 de prizonieri ruși de război, în timp ce armata rusă a făcut același lucru cu 15 soldați ucraineni. ONU se declară îngrijorată de această ”execuție sumară”, potrivit Matildei Bogner, șefa Misiunii ONU de Supraveghere a Drepturilor Omului în Ucraina.

ONU acuză Ucraina că a ”executat sumar” 25 de prizonieri

Potrivit datelor oficiale prezentate de ONU, rușii au executat 15 soldați ucraineni, în timp ce ucrainenii au executat 25 de soldați. Desigur, acestea sunt doar datele oficiale din ce au reușit cei de la ONU să adune din teren, folosindu-se de mijloacele cunoscute.

ADVERTISEMENT

”Suntem profund îngrijoraţi de execuţia sumară a 25 de prizonieri de război şi de persoane ruse în afara luptei, dar și de cea a 15 prizonieri de război ucraineni”, a declarat şefa Misiunii ONU de Supraveghere a Drepturilor Omului în Ucraina, Matilda Bogner.

Potrivit reprezentantei ONU, aceste execuții sumare au fost documentate în detaliu și au fost comise, adesea, ”imediat după cuceriri pe câmpul de luptă”. ”ONU este la curent cu cinci anchete desfăşurate de către Kiev care vizează 22 de victime, dar nu avem nicio cunoştinţă de vreo urmărire a autorilor acestor crime”, a transmis femeia.

ADVERTISEMENT

Mai mult, 15 prizonieri ucraineni de război au fost ”executați sumar la puțin timp după prinderea lor de către armata rusă”. ”11 dintre crime au fost comise de către grupul paramilitar Wagner”, explică oficialul ONU. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc până acum de aplicarea unor rele tratamente prizonierilor de război, care constituie crime de război conform legii internaționale.

Cazurile documentate de ONU sunt o mică parte din totalul crimelor de război comise în Ucraina, cel mai probabil de ambele părți. De exemplu, ca să reamintim doar filmările care au devenit virale pe Telegram, cea mai cunoscută e cea a soldatului ucrainean executat de către ruși după ce a strigat Slava Ukraini.

ADVERTISEMENT

O altă filmare surprinde execuția sumară a aproximativ 10 soldați ruși care tocmai se predaseră forțelor ucrainene. Alte filmări arată diverse mutilări sau execuții sumare de ambele părți în pădurile din Ucraina, unde se dau lupte grele. Cazul unui soldat ucis de Wagner cu barosul, sau a unui soldat ucrainean castrat de ruși, au devenit de asemenea virale. Sunt, de altfel, doar vârful icebergului, într-un război extrem de brutal.

Curtea Penală Internațională i-a transmis lui Vladimir Putin că este urmărit internațional, fiind acuzat de o parte dintre aceste crime de război. De fapt, Putin e acuzat că a deportat mii de copii ucraineni în Rusia, fiind vorba de fapt de răpirea acestora și introducerea forțată în familii de ruși, lucru brevetat de Germania nazistă după 1939, când sute de mii de copii au fost răpiți și duși în Germania.

ADVERTISEMENT

Așadar, Putin se face vinovat de ”crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă. Domnul Vladimir Vladimirovici Putin, născut la 7 octombrie 1952, președinte al Federației Ruse, este presupus responsabil pentru crima de război de deportare ilegală a populației (copii) și cea de transfer ilegal de populație (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Rusia.

Infracțiunile ar fi fost comise pe teritoriul ocupat ucrainean cel puțin începând cu 24 februarie 2022. Există motive întemeiate să se creadă că domnul Putin poartă răspundere penală individuală pentru infracțiunile menționate”, se arată pe site-ul Curții Penale Internaționale.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant