News

Reprezentanții ONU, după 2 ani de pandemie: ”Ar fi o eroare gravă să credem că s-a încheiat”

Reprezentanții Organizației Națiunilor Unite (ONU) avertizează, după doi ani de pandemie, că deși s-au ridicat restricții ar fi ”o eroare gravă” să credem că virusul SARS-COV2 nu mai există.
09.03.2022 | 12:28
Reprezentantii ONU dupa 2 ani de pandemie Ar fi o eroare grava sa credem ca sa incheiat
Reprezentanții ONU îi avertizează pe oameni că pandemia nu s-a sfârșit. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

 ”Ar fi o eroare gravă să credem că s-a încheiat”, avertizează reprezentanții ONU referindu-se la pandemia de coronavirus, chiar dacă multe restricții s-au transformat în recomandări, în mai multe țări ale lumii, printre care și România.

ONU, avertisment pentru întreaga lume: ”Pandemia nu s-a încheiat. A afectat viața a milioane de oameni”

Secretarul general al Organizației, Antonio Guterres, a subliniat că la nivel mondial sunt acum milioane de infectări, decese și internări, din cauza Covid-19, potrivit The Straits Times.

ADVERTISEMENT

”Bilanţul cel mai tragic al pandemiei a afectat sănătatea şi viaţa a milioane de persoane, cu peste 446 de milioane de cazuri de COVID-19 în lumea întreagă, peste 6 milioane de decese confirmate şi nenumărate alte persoane spitalizate şi afectate de o deteriorare a sănătăţii mintale”, a informat miercuri, 9 martie 2022,  Antonio Guterres, printr-un comunicat de presă, în care se marchează doi ani de la apariția SARS-COv2, la nivel global.

Antonio Guterres a mai punctat faptul că în prezent multe țări reușesc să controleze pandemia, grație măsurilor sanitare și vaccinării împotriva coronavirusului. De altfel, el a mai evidențiat și inegalitatea în ceea ce privește distribuția de vaccinuri anti-Covid.

ADVERTISEMENT

”Graţie unor măsuri de sănătate publică fără precedent şi dezvoltării şi utilizării extraordinar de rapide a unor vaccinuri, numeroase regiuni ale lumii reuşesc să controleze pandemia. Dar ar fi o eroare gravă să credem că ea s-a încheiat.

Distribuţia de vaccinuri rămâne scandalos de inegală. Omenirea nu poate să îşi permită o recrudescenţă pandemică la doi ani după apariţia COVID-19”, a mai adăugat Antonio Guterres.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al ONU avertizează că vaccinurile anti-Covid s-au distribuit mai mult în țările bogate ale lumii

De vină pentru distribuirea în mod inegal a serurilor anti-Covid ar fi politicienii, care acordă prioritate țărilor bogate, în detrimentul celor sărace, mai notează secretarul general al ONU.

 ”Companiile farmaceutice produc 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pe lună, însă aproape 3 miliarde de persoane aşteaptă încă să primească primul vaccin. Un eşec dur al deciziilor politice şi bugetare care acordă prioritate sănătăţii locuitorilor din ţările bogate în raport cu sănătatea locuitorilor din ţările sărace”, a mai precizat Antonio Guterres.

ADVERTISEMENT

Reamintim că miercuri, 9 martie 2022, după doi ani de pandemie, și în țara noastră s-au anulat restricțiile, deoarece starea de alertă nu s-a mai prelungit.

ADVERTISEMENT