News

ONU avertizează că sute de mii de copii ar putea muri din cauza crizei provocate de coronavirus

17.04.2020 | 08:17
ONU avertizeaza ca sute de mii de copii ar putea muri din cauza crizei provocate de coronavirus
ADVERTISEMENT

ONU avertizează că viitoarea criză economica provocată de pandemia de coronavirus ar putea ucide sute de mii de copii la nivel global. Alte câteva zeci de milioane ar putea ajunge la un nivel extrem de ridicat al sărăciei.

ONU avertizează că sute de mii de copii ar putea muri din cauza crizei provocate de coronavirus

Organizația Națiunilor Unite a avertizat joi că viitoarea mare și iminentă criză economică ce va urma pandemie de coronavirus ar putea fi mai periculoasă decât virusul însuși pentru milioane de copii din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Datele pe care ONU le deține în acest moment sunt extrem de îngrijorătoare. Astfel, organizația dezvăluie că în 2020 sute de mii ar putea muri și alte zeci de milioane se vor confrunta cu o sărăcie cruntă.

În ultimul raport ONU făcut public joi, 16 aprilie, se arată că aproape 369 de milioane de copii din 143 de ţări care în mod normal depind de mesele oferite la şcoală sunt nevoiţi să găsească o altă sursă de hrană, informează Forbes.com.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să acţionăm acum împotriva fiecărei ameninţări la adresa copiilor noştri. Liderii trebuie să facă tot ce le stă în puteri pentru a amortiza impactul pandemiei.

Ceea ce a început ca o situaţie de urgenţă în domeniul sănătăţii publice s-a transformat într-un test formidabil pentru promisiunea globală de a nu lăsa nimeni în urmă”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

ADVERTISEMENT

Sărăcie extremă pentru zeci de milioane de copii

În cursul acestei săptămâni, FMI a prognozat faptul că economia mondială va înregistra cel mai accentuat declin după Marea Depresiune din anii 1930.

Din cauza acestor previziuni sumbre, ONU estimează că 42 de milioane până la 66 de milioane de copii ar putea cădea în sărăcie extremă ca urmare a crizei coronavirusului din acest an, adăugându-se celor 386 de milioane de copii aflați deja în sărăcie extremă în 2019.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să acționăm acum pentru fiecare dintre aceste amenințări la adresa copiilor noștri. Liderii lumii trebuie să facă tot ce le stă în puteri pentru a amortiza impactul pandemiei.

Ceea ce a început ca o situație de urgență în domeniul sănătății publice sa transformat într-un test greu pentru umanitate”, a mai declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

ADVERTISEMENT