News

Operație în premieră în România. Un bebeluș de opt luni care s-a născut cu deficiențe grave de auz a primit un implant cohlear

Operație în premieră în România, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie". Un bebeluș a primit implant cohlear.
06.06.2024 | 17:18
Operatie in premiera in Romania Un bebelus de opt luni care sa nascut cu deficiente grave de auz a primit un implant cohlear
Operație în premieră în România. colaj Fanatik/ Foto Hepta/ Facebook Spital Marie Curie
ADVERTISEMENT

Operație în premieră în România, la Clinica ORL a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”. Un bebeluș de opt luni, care s-a născut cu deficiențe grave de auz, a primit un implant cohlear.

Operație în premieră națională la “Marie Curie”

Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției medicale, precizând că acesta este cel mai mic pacient din România care a fost supus unei astfel de intervenții. Bebelușul a fost diagnosticat cu hipoacuzie bilaterală profundă.

ADVERTISEMENT

Operația a avut loc joi dimineața, 6 iunie, fiind condusă de medicul Dan Cristian Gheorghe, şeful Clinicii ORL de la Marie Curie. La intervenție a participat și medicul ORL Alexandra Neagu.

„Complexitatea intervenţiei a fost dată de vârsta fragedă a pacientului. Vorbim de un tratament modern pentru o afecţiune sever invalidantă. Copiii cu pierdere profundă de auz, implantaţi la vârste cât mai mici, au şanse mult mai mari de a se integra în societate.

ADVERTISEMENT

Și de a duce o viaţă normală, fără sprijin suplimentar. Acest lucru reprezintă un avantaj atât pentru copil, cât şi pentru societate”, a transmis medicul Dan Cristian Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă.

Când este recomandată implantarea

Medicii spun că în astfel de cazuri se recomandă ca implantarea să fie făcută cât mai curând. În acest fel, dezvoltarea neurocognitivă a micuților afectați de această problemă se va face mult mai rapid.

ADVERTISEMENT

Cu cât copiii cu deficiențe de auz sunt supuși intervenției mai devreme, cu atât există șanse mai mari să fie reduse decalajele. Ei se vor putea dezvolta într-un ritm mai rapid, apropiat de cel al micuților fără astfel de probleme, susțin specialiștii.

„Pentru o intervenţie precoce în recuperarea hipoacuziei, este nevoie de screening auditiv şi de un diagnostic audiologic efectuat cât mai rapid. Implantul cohlear la această vârstă permite o dezvoltare a limbajului apropiată de a copiilor normal auzitori”, a adăugat medicul Alexandra Neagu.

ADVERTISEMENT

Este vorba de un dispozitiv medical care are scopul de a înlocui funcția urechii interne afectate. Implantul a fost achiziționat de familia copilului, din fonduri proprii, mai spun reprezentanții spitalului.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece...
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Ciorbă ideală pe caniculă. Este răcoroasă și nu îngrașă
Ciorbă ideală pe caniculă. Este răcoroasă și nu îngrașă
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României