News

Operații estetice făcute de persoane fără studii în domeniu, în București. Sunt percheziții şi în alte 24 de județe

Operații estetice făcute de oameni care nu aveau acest drept, la o clinică din București. Percheziții în mai multe județe.
10.06.2021 | 11:33
Operatii estetice facute de persoane fara studii in domeniu in Bucuresti Sunt perchezitii si in alte 24 de judete
Operații estetice făcute de persoane fără studii în domeniu, în București. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Au avut loc percheziții în 24 de județe, dar și în București, în dimineața zilei de joi, fiind investigate mai multe posibile infracțiuni comise de o clinică de înfrumusețare.

Operații estetice făcute de medici falși în Capitală și alte 24 de județe

Este vorba despre acuzații de spălare de bani, vătămare corporală, exercitarea fără drept a unei profesii, dar și fals intelectual. Toate aceste infracțiuni au fost comise de către reprezentanții unei clinici de înfrumusețare din Capitală, dar care are mai multe locații partenere în mai multe județe din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Mai multe proceduri de înfrumusețare, atât de tip invaziv, cât și non invaziv au fost efectuate de persoane nu aveau dreptul de a exercita profesia de estetician. Pe scurt, aceștia erau niște medici falși, care făceau aceste operații.

Ce au transmis autoritățile despre percheziții

Acestea au avut loc atât la sediul central din București,  precum și în alte centre din țară de către colaboratorii. De asemenea, respectivii angajații ai clinicii sunt acuzați că nu au ținut evidența acestor proceduri în sistem contabil.

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de 10 iunie 2021, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a 45 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în alte 24 de judeţe, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual şi exercitarea fără drept a unei profesii”, arată comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Clinica Swiss Estetix, vizată de precheziții

Informațiile oferite de procurori arată că perchezițiile au avut loc inclusiv la sediul clinicii Swiss Estetix, care a fost fondată de Valentin Burada. La această clinică au apelat mai multe vedete din țara noastră pentru diferite intervenții estetice. Printre acestea se află Bianca Pop, Loredana Chivu sau Ana Maria Mocanu.

ADVERTISEMENT

Swiss Estetix a fost închisă în anul 2018, în urma unui control în care s-a stabilit că intervențiile estetice aveau loc la un coafor din Suceava, dar nu exista nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să facă aceste operații.

Sorin Pintea s-a implicat în scandalul Swiss Estetix, în 2019

La acel moment, președintele Colegiului Medicilor din Suceava declara că efectuarea unor operații estetice în spații necorespunzătoare poate fi un pericol și se pot transmite boli precum SIDA sau hepatita C.

ADVERTISEMENT

De altfel, în acel moment s-a implicat și Sorina Pintea, care a depus plângere penală împotriva acesteia. Clinica funcționa în Promenada Mall din București, chiar dacă nu avea această autorizație.

Acest lucru a fost descoperit după ce un angajat al Ministerului Sănătății și-a făcut o programare. Firma fost închisă în trecut și iată că acum este iarăși percheziționată pentru a se vedea dacă respectă normele în vigoare.

În țara noastră nu este singurul caz de acest fel, pentru că au mai existat oamenii fără studii în domeniu care au efectuat operații estetice. Este, de exemplu, cazul lui Matteo Politi, italianul cu șase clase care făcea astfel de operații.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde