News

Operațiune de amploare a Poliției: 30 de percheziții domicialiare în Capitală și alte 4 județe

10.02.2021 | 10:18
Operațiune de amploare a Poliției: 30 de percheziții domicialiare în Capitală și alte 4 județe
Percheziţii privind achiziționare ilegală a 1 milion de măști. Prejudiciul este imens
ADVERTISEMENT

Poliția efectuează miercuri dimineaţă 30 de percheziţii domiciliare în Capitală şi alte patru judeţe în cauze privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Bacău, transmite știripesurse.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este vorba și 26 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniile achiziţiilor de produse textile şi a legumelor şi fructelor.

30 de percheziții ale Poliției. Sunt vizate infracțiuni de spălare a banilor și evaziune fiscală

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 3 milioane de lei, iar persoanele suspectate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2.

ADVERTISEMENT

”În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 22 şi, respectiv, 8 mandate de percheziţii domiciliare în cauze privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, precizează Poliţia Capitalei, conform Agerpres.

Tot miercuri dimineaţă, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară,  şi 5 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului în acest caz se ridică la aproximativ 4,6 milioane lei, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Tot miercuri, poliţiştii din Alba fac două percheziţii la persoane bănuite de înşelăciune după ce le-ar fi promis unor cetăţeni din judeţ că, în schimbul unor sume cuprinse între 120 şi 2.000 de lei, le vor promova imaginea, pe diferite site-uri, în scopul încheierii unor contracte cu firme de publicitate sau modeling. Opt persoane urmează să fie duse la audieri, potrivit News.

“La data de 10 februarie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii, ambele în municipiul Alba Iulia, la punctul de lucru ale unei societăţi comerciale ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de înşelăciune şi la o locuinţă din municipiu închiriată de aceştia”, anunţă IPJ Alba.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri