News

Mărturii dramatice ale singurului supraviețuitor al tragediei de pe brațul Borcea! A alergat la o casă din apropiere să dea alarma la 112. Update

În autoturism se aflau trei bărbați, dar unul dintre ei a reușit să se salveze și a anunțat autoritățile.
03.07.2021 | 21:45
Marturii dramatice ale singurului supravietuitor al tragediei de pe bratul Borcea A alergat la o casa din apropiere sa dea alarma la 112 Update
Operațiune de căutare pe brațul Borcea. Doi bărbați, blocați într-o mașină căzută în Dunăre. Al treilea s-a salvat Foto: Facebook Info trafic Fetești - Ialomița, Legi, Evenimente rutiere, Știri
ADVERTISEMENT
03-07-2021
19:01

Cum s-a petrecut tragedia de pe Dunăre

Singurul supraviețuitor, un bărbat în vârstă de 38 de ani, a fost nevoit să alerge până la cea mai apropiată casă pentru a suna la 112. După trei ore au ajuns în zonă și primii salvatori. A fost prea târziu pentru doi dintre pasagerii mașinii care a căzut în Dunăre. 

Cel de-al treilea a reușit să iasă singur la mal. Este încă în stare de şoc şi nu a putut spune prea multe despre ce s-a întâmplat.

03-07-2021
10:16

Ambii bărbați blocați în mașină au murit

Ambii bărbați rămași blocați în mașina care a plonjat în apa brațului Borcea al Dunării au decedat. Operațiunea de salvare s-a transformat în una de recuperare a trupurilor neînsuflețite.

03-07-2021
09:24

A fost scos la suprafață cadavrul unuia dintre bărbații din mașina scufundată

Echipajele de salvatori au scos la suprafață trupul neînsuflețit al unuia dintre cei doi bărbați care au rămas blocați într-un autoturism scufundat în Dunăre.

ȘTIREA INIȚIALĂ / Mașina a ajuns în apele Dunării sâmbătă dimineaţă. Unul dintre cei trei ocupanți a reuşit să se salveze singur, iar ceilalţi doi au rămas captivi în autoturism.

Operațiune de căutare pe brațul Borcea. Doi bărbați, blocați într-o mașină căzută în Dunăre. Al treilea s-a salvat

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, acţiunea de căutare a celor doi este în desfăşurare.

ADVERTISEMENT

„Prin apel la 112, în cursul acestei dimineţi, în jurul orei 3,35, salvatorii de la Staţia de pompieri Feteşti au fost alertaţi că, în Braţul Borcea al Dunării, pe raza comunei Borduşani, un autoturism a căzut în apă.

În interiorul maşinii se aflau trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 38 şi 50 de ani, din care un bărbat, cel de 38 de ani, s-a autoevacuat, iar ceilalţi doi au rămas captivi în interior”, se arată în comunicatul ISU Ialomiţa.

ADVERTISEMENT

Bărbatul care a reuşit să iasă din autoturism a fost cel care a sunat la 112, iar spre locul evenimentului au plecat două echipaje ISU cu o autospecială şi o barcă.

„La locul evenimentului a venit în sprijin şi un echipaj al SAJ Ialomiţa, care a acordat primul ajutor medical bărbatului care s-a autoevacuat, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Feteşti. (…)

ADVERTISEMENT

În sprijin au fost solicitaţi şi scafandrii militari din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov. Misiunea este în dinamică”, mai precizează reprezentanții serviciilor de urgență din Ialomița.

Trei copii s-ai înecat în Brațul Borcea în doar o săptămână

Trei fete, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani și-au pierdut viața în apele Brațului Borcea, la interval de câteva zile.

ADVERTISEMENT

Pe 21 iunie, două fetiţe au căzut în Dunăre, la Isaccea şi, în ciuda amplelor operaţiuni de căutare la care au participat pompieri, scafandri, localnici şi un elicopter SMURD, nu au putut fi salvate.

Cele două fete au fost găsite decedate, după câteva zile de căutări.

O altă fată de 14 ani a dispărut pe 23 iunie în apele Dunării. Dispariția copilului, în vârstă de 14 ani, a fost sesizată de familia acestuia, în jurul orei 18.30. Aceasta se afla la scăldat împreună cu familia

Trupul neînsuflețit al copilei a fost recuperat după două zile de niște pescari, aflați la pescuit în zonă și preluat de echipajul ISU Ialomița.

ADVERTISEMENT