News

Operațiune dramatică de salvare pentru 9 români plecați în Grecia. Unul dintre ei a murit înecat

Reprezentanții Autorității Portuare din Kefalonia au transmis că mai multe echipaje de salvare au intervenit recent pentru salvarea unui grup de 9 români, în zona golfului Lourda.
04.09.2022 | 14:55
Operatiune dramatica de salvare pentru 9 romani plecati in Grecia Unul dintre ei a murit inecat
Cinci români care au făcut paddleboarding în largul insulei Kefalonia au fost salvați de la înec de autoritățile din Grecia. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Românii și-au programat vacanța în Grecia și s-au deplasat pe insula Kefalonia pentru a face paddleboarding. Din păcate pentru ei, curenții au fost prea puternici și la un moment dat grupul a fost despărțit de forța valurilor.

Vacanța în Grecia putea fi ultima pentru grupul de români

Conform jurnaliștilor greci de la inkefalonia.gr, odată ce s-a aflat despre situația turiștilor români, la fața locului a fost trimisă nava de patrulare LS-EL.AKT., dar și nava de pescuit MICHALIS N.A. 644.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la această operațiune de salvare a mai participat și nava de mare viteză LYDIA T.A. 325, precum și barca de salvare ATLANTIS T.A. 300.

Echipajul de barca de mare viteză LYDIA a scos șase români din apă. Din nefericire, unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 34 de ani, era inconștient. Salvamarul aflat la bord i-a acordat primul ajutor.

ADVERTISEMENT

Trei români s-au salvat singuri

Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul General Kefalonia, dar medicii nu au mai putut interveni și au fost nevoiți să constate decesul. În același context, un oficial al Autorității Portuare i-a localizat pe plaja din Agios Thomas pe ceilalți trei români dispăruți în largul insulei Kefalonia.

Ei au reușit să ajungă singuri la mal. Cei opt turiști români salvați sunt în stare bună de sănătate. Conform ultimelor informații, se pare că pasionații de paddleboarding nu au ținut cont că valurile erau prea mari.

ADVERTISEMENT

În ciuda avertismentelor localnicilor, ei și-ar fi asumat ieșirea în larg și prețul plătit a fost scump. Unul dintre ei a murit, iar fără intervenția promptă a salvatorilor greci, bilanțul negru putea fi și mai mare.

Grupul românilor era format și din bărbați, și din femei cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani. Altfel, amintim că la jumătatea lunii iulie, un copilot român a murit în timp ce intervenea la stingerea incendiilor din Grecia.

ADVERTISEMENT

Ulterior s-a aflat că el se numea Sergiu Mogorean, un copilot cu zeci de ani de experiență și o familie foarte frumoasă.

ADVERTISEMENT