News

Operațiunea ”closetul”. Ce lovitură a primit “baronul” Niculae Bădălău în închisoare, după ce a fost umilit în public

Niculae Bădălău, încă o lovitură în spatele gratiilor, acolo unde și-a petrecut sărbătorile de iarnă. Fostul deputat tocmai a primit o veste proastă
06.01.2023 | 17:48
Operatiunea closetul Ce lovitura a primit baronul Niculae Badalau in inchisoare dupa ce a fost umilit in public
Niculae Bădălău s-a plâns că a fost umilit și batjocorit de doi activiști Rezist / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Sabin Cîrstoveanu, Inquam Photos / Youtube
ADVERTISEMENT

Baronul Niculae Bădălău și soția lui, Rodica, sunt executați silit de protestatarul Marian Moroșanu Tivilic, mai cunoscut în spațiul public sub psudonimul de Ceaușescu. Acesta a câștigat definitiv un proces cu familia Bădălău și a cerut cheltuieli de judecată.

Niculae Bădălău și soția lui, executați silit pentru 3.000 de lei

Pe 28 decembrie 2022, Judecătoria Bolintin Vale a admis cererea de încuviințare a executării silite a obligațiilor cuprinse în titlul executoriu pe numele Rodicăi și a lui Niculae Bădălău. Cererea a fost depusă de biroul unui executor, la solicitarea lui Moroșanu Tivilic.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor din dosar, consultate de FANATIK, Marian Ceaușescu are de recuperat o creanță în valoare de 3.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată, ca urmare a unei sentințe definitive pronunțate de ÎCCJ, pe 13 octombrie 2022.

Soții Bădălău au pierdut un proces pe care tot ei l-au intentat activiștilor Marian Ceaușescu și Mălin Bot, după ce, în 2018, aceștia au protestat într-un mod inedit în fața casei fostului deputat, supărați că social-democratul ar fi jignit reprezentanții diasporei. Tot momentul a fost transmis live pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Au montat un closet și au pus poza lui Niculae Bădălău, peste care au turnat un lichid galben

”Știind că domnul Bădălău nu este acasă, aspect menționat în filmare, au montat un closet pe gardul imobilului proprietatea reclamantului, au pus o poză a domnului Niculae Bădălău și au turnat un lichid galben, explicând pârâtul pe larg că simulează actul de urinare pe Niculae Bădălău, despre care a precizat că este nociv, ala cum este și omul”, se arată în dosar.

Niculae Bădălău a reclamat faptul că cei doi activiști i-au calomniat și batjocorit familia, solicitând despăgubiri de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale pentru prejudiciul adus.

ADVERTISEMENT

În replică, pârâții au invocat un episod controversat petrecut în preajma evenimentelor din 10 august 2018, în care Bădălău a fost filmat în timp ce era la lăutari și fredona alături de aceștia maneaua ”Să vină Diaspora, să ne p…m pe ea”.

Judecătorii spun că Bădălău a provocat incidentul: ”Nu poți cere alt standard comportamental decât al tău”

Argumentul a fost acceptat de judecători, care au considerat că Bădălău a fost cel care a provocat, prin atitudinea lui față de românii plecați în străinătate, răspunsul protestatarilor.

ADVERTISEMENT

”Altfel spus, deși modalitatea de exprimare este dezavuată de instanță, aceasta este doar un răspuns la o provocare, la un incident ajuns în spațiul public al cărui subiect este însăși persoana care se pretinde victima faptelor intimaților, respectiv reclamantul.

Or, cât timp standardul de comportament public/civic este al unui om politic (cu funcții înalte în stat) şi cât timp fapta ajunsă în spațiul public sub forma unui scandal de care acesta nu s-a disociat în timp util, pretenția de a aplica celorlalți cetățeni un alt standard nu poate constitui cauza sancționării judiciare a comportamentului intimaților”, se mai arată în dosar, potrivit FANATIK.

Drept urmare, judecătorii au dat câștig de cauză protestatarilor, iar acum Bădălău trebuie să le plătească și cheltuieli de judecată.

Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită și trafic de influență

Baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată în stare de arest de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită în formă continuată și trafic de influență.

Procurorii susțin că, în calitate de vicepreședinte al Curții de Conturi, acesta ar fi dat 170.000 de euro mită unui primar din Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Bădălău ar fi încercat, astfel, să creeze ilegal un avantaj unei firme administrate de o rudă, care urma să primească un contract de peste 7 milioane de lei. PSD-istul îi promisese primarului că banii vor veni de la Compania Națională de Investiții, în urma unei intervenții proprii.

Inculpată în dosar este și Elena Matache, o funcționară acuzată că a intermediat mita. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu.

ADVERTISEMENT
Tags: