Ce spune expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Simona Halep-Shuai Zhang

Sorin Dumitrescu   
în Tenis
09/07/2019, 12:50
Ce spune expertul Eurosport Mats Wilander despre meciul Simona Halep-Shuai Zhang GALERIE FOTO
Simona Halep - Shuai Zhang. Mats Wilander spune că presiunea e pe umerii Simonei

Ca de obicei, înaintea oricărui meci al unui star în turneele de Grand Slam expertul Eurosport, suedezul Mats Wilander, câştigător a 7 turnee de Grand Slam în carieră, face o radiografie a meciului. El a comentat în detaliu întâlnirea dintre Simona Halep şi chinezoaica Shuai Zhang, care are loc marţi, 9 iulie, de la ora 15:00, pe terenul Central, în sferturile de finală ale acestei ediţii de la turneul pe iarbă londonez.

Opinia lui Mats Wilander despre meciul Simona Halep – Shuai Zhang

“Simona Halep arată foarte bine, e probabil cel mai bun moment al ei de când o văd jucând pe iarbă, ca să fiu cinstit. Este ceva mai mult agresivă decât era înainte, serviciul ei este o mare armă. În aceste condiţii Zhang poate fi alegerea perfectă pe hârtie, dar, în acelaşi timp, Simona Halep trebuie să învingă şi presiunea este asupra ei.

După care Simona Halep va juca fie cu Elina Svitolina, fie cu Karolina Muchova, cea care a reuşit să o bată după un meci fantastic pe mult mai cotata Karolina Pliskova. Şi Halep iarăşi trebuie să bată, după care va găsi drumul spre finală poate şi pentru că tot traseul i-a fost oferit ca un cadou pentru ea. Simona Halep nu avea prea multe şanse să câştige Wimbledon, ca urmare a modului în care a jucat până acum.

Simona Halep – Shuai Zhang se joacă în sferturi de finală la Wimbledon

Meciul cu Azarenka i-a schimbat opinia lui Mats Wilander

Dar acum a apărut una din acele şanse şi cu siguranţă presiunea care apasă acum asupra ei este cu mult mai mare decât cea avută la Roland Garros, unde jocul ei este mult mai potrivit suprafeţei de zgură şi unde ştie că din zece meciurei opt le câştigă sigur. Este o mare provocare pentru Simona şi poate avea o mare şansă să meargă până la capăt.”

Meciul care a schimbat în mare măsură optica lui Mats Wilander asupra şanselor de a triumfa la Wimbledon a fost cel cu Viktoria Azarenka, în turul 3, în care suedezul o vedea favorită certă pe Azarenka. Wilander a fost impresionat de succesul categoric reuşit de Halep, 6-3, 6-1 şi din acel moment şi-a reconsiderat clar poziţia privind şansele Simonei la o mare victorie pe iarba londoneză.

 

Închide ×