Sport

OPINIE: “Domnia haosului” la FCSB şi Dinamo! Cele mai mari cluburi din România sunt “conduse” de antrenori secunzi!

31.07.2019 | 16:55
OPINIE Domnia haosului la FCSB si Dinamo Cele mai mari cluburi din Romania sunt conduse de antrenori secunzi

Începutul de sezon din Casa Pariurilor Liga 1 este unul furibund. Dar cum ne-am obişnuit deja, “spectacolul” este în afara terenului, cu jocuri de culise, schimbări haotice de antrenori, transferuri pe bandă rulantă şi războaie între suporteri şi echipele pe care le susţin. Jocul de fotbal de la noi pare doar cadrul perfect ca acest “spectacol” să aibă loc. Aşa am ajuns ca la începutul sezonului 2019-2020 cele mai populare echipe din România: FCSB şi Dinamo, să fie conduse de antrenori secunzi. Dar, să le luăm pe rând. 

Gigi Becali şi Andone habar n-au pe cine au transferat: “Nici nu ştiu cum îl cheamă”

Gigi Becali a uimit pe toată lumea când l-a ales pe Bogdan Andone antrenor principal la FCSB. Varianta Edi Iordănescu, trâmbiţată de patronul FCSB timp de vreo două săptămâni a căzut şi, cu câteva zile până la începutul pregătirii, vicecampioana României nu avea antrenor. Aşa că Becali l-a pus pe Bogdan Andone să conducă vestiarul cu “cei mai scumpi jucători din România”. Ironia sorţii e că Andone a fost secundul lui Mihai Teja, demis de Gigi la finalul campionatului trecut, şi cumnatul lui Şumudică, un alt nume mare dorit pe banca FCSB-ului.

Iar, după trei etape, noul “principal” al echipei nici nu mai este întrebat de transferurile care se fac la echipă. Cu o atitudine umilă, de “secund”, la conferinţele de presă, Andone a ajuns să se teamă şi de Alashkert, echipă pe care a învins-o cu 3-0 în tur. Referitor la noile transferuri, “omul care conduce echipa” spune de Panţîru: “Dacă tot a venit, sper să joace bine!”. Iar despre vârful Gikiewicz, acontat de FCSB, Andone a răspuns senin: “De atacant nu ştiu nimic!” Bine, cazul lui Lukasz Gikiewicz este o premieră mondială, în condiţiile în care omul care se ocupă de transferuri la FCSB, Gigi Becali, nu ştie nici el pe cine a transferat: “Nici nu ştiu cum îl cheamă. A semnat pe 6 luni”. Sublim!

Mă întreb cum va fi lăsat Gikiewicz la antrenamentele FCSB din moment ce nici Bogdan Andone şi nici Gigi Becali nu îi ştiu numele, dar totuşi el a semnat cu echipa. Referitor la antrenorul principal, el se confruntă acum cu alte probleme. Pentru meciul cu Alashkert are 12 jucători de câmp disponibili + 3 copii + 3 portari. Iar ameninţările patronului îl fac pe Andone să se uite mai des la ceas: “Nu, nu îl dau afară în 24 de ore. Nu-l dau afară acum. Concluzia o tragem peste una sau două săptămâni”

OPINIE Domnia haosului la FCSB şi Dinamo! Cele mai mari cluburi din România sunt conduse de antrenori secunzi! FOTO: Gigi Becali la conferinta de prezentare a noului antrenor de la FCSB
OPINIE Domnia haosului la FCSB şi Dinamo! Cele mai mari cluburi din România sunt conduse de antrenori secunzi! FOTO: Gigi Becali la conferinta de prezentare a noului antrenor de la FCSB

“Secundul” lui Neagoe şi “secundul” lui Rednic conduc “câinii fără stăpân”

După “spectacolul” de la FCSB, trecem la altă mare echipă de tradiţie, Dinamo. Care în intersezon a făcut o nouă remaniere, Eugen Neagoe fiind desemnat să creeze o echipă de play-off. Însă, după problemele grave de sănătate al lui Neagoe, Dinamo a intrat, ca şi rivala FCSB, pe mâna “secunzilor”. Sebastian Moga (foto jos) se aştepta să mai rămână pentru câteva antrenamente, însă a ajuns să îi conducă pe “câinii” rămaşi fără “stăpân”. Au trecut 10 zile de când Neagoe a suferit stop-ul cardio-respirator în meciul împotriva Craiovei şi cei de la Dinamo nu au reuşit să convingă niciun antrenor principal să vină la club: Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan sau Leo Grozavu le-au dat cu flit “câinilor”, din diverse motive.

OPINIE: "Domnia haosului" la FCSB şi Dinamo! Cele mai mari cluburi din România sunt "conduse" de antrenori secunzi!
OPINIE: “Domnia haosului” la FCSB şi Dinamo! Cele mai mari cluburi din România sunt “conduse” de antrenori secunzi! FOTO: Sebastian Moga

După toate aceste refuzuri, cei de la Dinamo au dat o adevărată lovitură: lângă Sebastian Moga, “secundul” lui Neagoe, au decis să îl aducă pe Iulian Mihăescu, “secundul” lui Mircea Rednic, aşa cum a anunţat Florin Prunea în FANATIK. Iar cuplul de “secunzi” Moga-Mihăescu se va ocupa de destinele clubului. Asta ca să nu mai spunem că Liga 1 este previzibilă. Câţi dintre noi ne aşteptam ca după trei etape Dinamo să fie condusă de secundul lui Negoe şi fostul secund al lui Rednic?

În aceste condiţii, nu cred că ar trebui să mire pe nimeni că FCSB este la jumătatea clasamentului şi Dinamo zace pe ultimul loc în Casa Pariurilor Liga 1. Cele mai populare echipe din fotbalul românesc au ajuns ca după trei etape să nu mai aibă nicio strategie (nici măcar aia firavă creionată în vară), să fie conduse de antrenori secunzi şi să transfere jucători pe care efectiv nu îi cunosc şi nu au fost văzuţi niciodată. Cu toate aceste elemente, profeţia lui Gabi Balint ar putea să devină realitate şi vom putea avea, după o pauză de 3 ani, derby-uri FCSB – Dinamo şi după sezonul regulat: “Va fi un derby interesant în play-out”