Sporturi

Opinie FANATIK după o decizie de neînțeles a lui Florin Segărceanu: „Ați stricat un weekend minunat în care am arătat că avem viitor și după Halep. Dar dumneavoastră sunteți trecutul”

08.02.2020 | 21:32
Opinie FANATIK dupa o decizie de neinteles a lui Florin Segarceanu Ati stricat un weekend minunat in care am aratat ca avem viitor si dupa Halep Dar dumneavoastra sunteti trecutul
ADVERTISEMENT

România a pierdut dramatic meciul cu Rusia, scor 2-3, după jocul de dublu în care Florin Segărceanu a ales să mizeze pe Jaqueline Cristian și pe Gabriela Ruse, în timp ce Raluca Olaru, cea mai bună jucătoare de dublu, a fost ignorată. De ce, domnule Segărceanu?

Jucătoarea răcită înainte de ultimul meci de simplu a fost aptă pentru dublu???

Filmul evenimentelor de azi. Ana Bogdan pierde dramatic cu Ekaterina Alexandrova. Toată lumea aștepta ca Gabriela Ruse să intre în meciul 4. Dar tânăra noastră jucătoare anunță la TV, într-o intervenție televizată la Digi că „nu pot juca pentru că sunt răcită, mă simt din ce în ce mai rău”. Intră eroina Jaqueline în locul ei și câștigă superb în fața Viktoriei Kudermetova.

ADVERTISEMENT

2-2, meci decisiv. Când toată lumea se aștepta ca Raluca Olaru să fie punct fix, indiferent de partenera de dublu, Florin Segărceanu decide ca echipa să fie formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, cea care declarase cu 90 de minute mai devreme că NU poate juca. Decizie de neînțeles, decizie absurdă!

Explicațiile căpitanului-nejucător vor fi evidente, Jaqueline și Gabriela joacă împreună și tocmai au câștigat un turneu împreună. Ba, mai mult, au ajuns și în finală la WTA Bucharest Open.

ADVERTISEMENT

Domnule Segărceanu, este inadmisibil să nu joace Raluca Olaru!

Raluca Olaru este cea mai bună jucătoare de dublu a țării. Nu o spun eu, nu o spun spectatorii, o spune clasamentul WTA! Raluca Olaru este pe locul 47 WTA, mai bine clasată și decât Monica Niculescu. Poate nu este categoric cea mai bună, dar este incontestabil un singur lucru pentru acest weekend.

Este incontestabil, domnule Segărceanu, că Raluca Olaru este cea mai bună jucătoare a României de dublu din echipa selectată pentru întâlnirea cu Rusia. Și că trebuia să joace partida de dublu. A arătat-o și la antrenamente.

ADVERTISEMENT

Putea să joace cu Irina Bara sau cu Jaqueline Cristian. Putea chiar și cu Ana Bogdan. Doar nu cu Gabriela Ruse, care a spus cu 90 de minute înainte de decisiv că este răcită și că nu poate juca! Da, am mai spus asta mai sus, dar trebuie repetat până unii vor înțelege.

În final, dacă nu s-a înțeles până acum, Florin Segărceanu a luat cea mai proastă decizie din acest weekend de Fed Cup! Pentru că Florin Segărceanu crede că un turneu câștigat în ITF este mai valoros decât performanțele la dublu ale Ralucăi Olaru. Ați stricat un weekend care putea fi minunat, un weekend în care Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au arătat că România are viitor și după Simona Halep. Dar, domnule Segărceanu, dumneavoastră sunteți trecutul!

ADVERTISEMENT