Sporturi

OPINIE. Segărceanu, un „Mitică” actual, a umilit-o pe Raluca Olaru și ne-a furat speranța calificării României în play-off-ul Fed Cup

08.02.2020 | 20:33
OPINIE Segarceanu un Mitica actual a umilito pe Raluca Olaru si nea furat speranta calificarii Romaniei in playofful Fed Cup
ADVERTISEMENT

Tocmai când visam noi mai mult la Budapesta, am simțit șiroaie reci pe șira spinării. Deși o avea la dispoziție pe Raluca Olaru (locul 47 în clasamentul WTA la dublu, cu 7 titluri câștigate și cu alte 8 finale disputate!), Florin Segărceanu s-a zgârcit cu speranțele noastre și a trimis-o în teren pe Gabriela Ruse. Dincolo de faptul că Raluca este jucătoarea din România cel mai bine clasată în ierarhia de dublu, Ruse tocmai declarase că suferă din pricina unei răceli și că acesta este motivul pentru care a fost înlocuită, la simplu, cu Jaqueline Cristian.

Prototipul lui „Mitică”, zeflemisit de Caragiale și îmblânzit mai apoi de Camil Petrescu, sugerându-ne că el ar reprezenta burghezia mijlocie națională, nu trăiește cum s-ar crede, doar în literele valahe. Iată-l reprezentat în câteva trăsături de strălucită năuceală de căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, care s-a gândit că era momentul oportun să iasă în evidență cu o mutare total neinspirată și deloc amuzantă.

ADVERTISEMENT

Segărceanu, un „Mitică” actual, a umilit-o pe Raluca Olaru și ne-a furat speranța calificării României în play-off-ul Fed Cup

Pentru că e greu de bănuit că Gabi Ruse ar fi adoptat, în urmă cu doar câteva ore (atunci când trebuia să joace la simplu), politica „piciorului în ghips” patentată de generalul Stănculescu în zilele Revoluției din decembrie, nu ne mai rămâne să pricepem decât că domnul Segărceanu este un felcer atât de competent, încât i-a luat jucătoarei gripa, cu mâna.

Lăsând gluma amară, Ruse și Cristian s-au jenat reciproc și nu și-au lăsat… nicio șansă în a emite pretenții în fața dublului rusesc. Este greu de înțeles, aproape imposibil, cum, de multe ori, diriguitorii destinelor acestei nații (cum e cazul și în sport, nu numai în spațiul social-politic) au periodice spasme care se transformă în șocuri. Poate că există un sindrom sau poate că această întâlnire cu Rusia a fost doat un „experiment”. Pare greu de crezut, dar niciodată să nu spui „niciodată”, când vine vorba despre epatantul „Mitică”.

ADVERTISEMENT

Raluca, o fostă idee. Ruse și Cristian s-au încurcat reciproc

Raluca Olaru n-a răcit, dar a mers degeaba la Cluj Napoca. În condițiile în care rusoaicele n-au ratat aproape nimic, prezența Ralucăi la acest meci a rămas o fostă idee. Păcat… În schimb, Cristian și Ruse, care nu mai jucaseră niciodată împreună (cel puțin la acest nivel), au preluat rolul de spectatoare, din teren. Sigur, nu ele reprezentau factorul decizional, însă e păcat să strici o seară frumoasă și munca unor tineri, cu decizii debusolante.

Poate că aveți treabă și noi vă reținem…

Parcă n-am vrut să câștigăm, aceasta a fost senzația. Parcă ne-am zgârcit în materie de curaj. Febra transmisă de strategul Segărceanu ne-a „tras” pe sub ușă, precum curentul. E adevărat că ne interesează cum respiră domnia sa. Vrem să învățăm cum respiră, pentru că poate, data viitoare, chiar o să vrem să vizităm Budapesta sau o altă capitală a tenisului, dar ceva trebuie întreprins pentru ca nimeni ca dânsul să ne mai… rețină.

ADVERTISEMENT