News

Opoziția a depus moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie: ”PNL a creat România NeEducată”

20.05.2020 | 15:41
Opozitia a depus motiune simpla impotriva ministrului Educatiei Monica Anisie PNL a creat Romania NeEducata
ADVERTISEMENT

Două partide importante din Opoziție au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie, pe care o acuză de proasta gestionare a situației din învățământul autohton.

Opoziția a depus moțiune simplă depusă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie: ”PNL a creat România NeEducată”

În cursul zilei de miercuri, 20 mai, parlamentarii din două partide ale Opoziției, PRO România și PSD, au depus o moțiune simplă îndreptată împotriva ministrului Educației, Monica Anisie intitulată ”Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată”.

ADVERTISEMENT

Prin această moțiune, cele două grupuri parlamentare solicită demisia Monicăi Anisie, acuzând “haos” în domeniu, dar şi “lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.

“Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei.

ADVERTISEMENT

Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie.

Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ – să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece”, se arată în textul moţiunii simple depuse miercuri la Camera Deputaţilor, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Textul moțiunii se referă la ”eșecurile” ministrului Educației atât pe perioada stării de urgență, cât și înainte

Opoziția nu o acuză pe Anisie doar pentru gestionarea crizei educaționale din perioada pandemiei, ci și pentru rezultatele modeste din timpul petrecut în Guvern înainte de criza sanitară.

”Doamnă ministru, mai avem nevoie de profesori? Până mai ieri nu se știa când se va da concursul pentru titularizare pentru că nu v-ați gândit ce vor face miile de absolvenți care s-au pregătit pentru concursul de titularizare și pentru definitivare în învățământ.

ADVERTISEMENT

Vor reuși să-și găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit? Sau vor fi nevoiți să plece în străinătate, ca mulți alți români, să îngroașe rândurile experților pe care România i-a exportat în ultimii ani? ​Vorbim de mii de absolvenți, viitori profesori, care nu au putut face nicio predicție pentru viitorul lor profesional.

Adevărul este, doamnă ministru, că ați reușit să bulversați toți actorii sistemului de învățământ: elevi, părinți și profesori!”, au mai scris inițiatorii moțiunii în document.

ADVERTISEMENT