News

Opoziția acuză! Noul cod administrativ pregătit de Dăncilă, dat cu dedicație pentru Gabriela Firea

10.06.2019 | 14:04
Opozitia acuza Noul cod administrativ pregatit de Dancila dat cu dedicatie pentru Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a plâns de faptul că Bucureștiul va fi falimentat din cauza legii bugetului data de guvernul Dăncilă, sub oblăduirea președintelui PSD, Liviu Dragnea. Acum premierul caută să găsească o soluție pentru a-și îmbuna edilii și speră să obțină acest lucru prin noul cod administrativ. Cu toate acestea, consilierul general al Capitalei din partea USR, Ana Ciceală, a scris o postare pe facebook în care arată că premierul încearcă să o salveze pe Gabriela Firea în ceea ce privește companiile municipale declarate ilegale de către autorități.

Codul Administrativ ar putea fi dat de Viorica Dăncilă pentru Gabriela Firea

Ciceală a scris pe rețelele de socializare faptul că în noul Cod Administrativ care urmează să fie dat de guvernul Dăncilă va fi eliminată majoritatea de două treimi necesară pentru proiectele privind patrimoniul. Asta ar însemna că Gabriela Firea ar scăpa de problemele pe care le-a avut după ce a decis să înființeze companiile municipale ale Bucureștiului, fără să întrunească majoritatea voturilor. Din cauza acestui lucru, companiile au fost declarate ilegale, după o plângere făcută de consilierii generali ai USR.

Cu toate acestea, „relaxările” din noul cod administrativ ar face companiile lui Firea să devină legale, susține Ana Ciceală pe facebook: „Asta însemnă că cele 20 de companii municipale declarate ilegale de instanță ar putea fi legalizate chiar săptămâna viitoare, printr-un nou vot în Consiliul General al Municipiului București. Pentru asta ar fi suficient votul consilierilor PSD și ALDE (care au mai mult de jumătate + unu în actuala configurație, 28 dintr-un total de 55).”

Consilierul general al Bucureștiului, Ana Ciceală, a vorbit despre codul administrativ dat de guvernul Dăncilă, cu dedicație pentru Gabriela Firea *foto: facebook
Consilierul general al Bucureștiului, Ana Ciceală, a vorbit despre codul administrativ dat de guvernul Dăncilă, cu dedicație pentru Gabriela Firea *foto: facebook

Ce se întâmpla cu banii bucureștenilor, după noul cod administrativ

Consilierul general USR a explicat și ce s-ar întâmpla cu banii bucureștenilor, dacă noul cod administrativ ar intra în vigoare: „Dacă Dăncilă dă OUG pe Codul Administrativ, practic, consilierii PSD și ALDE vor putea decide discreționar soarta a sute de milioane de euro, chiar dacă pe 26 mai, votul a arătat că PSD și ALDE mai reprezintă, împreună, aproximativ 20% (o cincime!) din cetățenii Capitalei! Cât ar rămâne în vigoare (o săptămână, două, o lună), ar fi suficient pentru o nouă Hotărâre de Consiliu General, pentru a re-înființa companiile prin care peste jumătate de milliard de euro s-ar duce către clientela și apropiații Primarului Faliment.

În proiectul de Ordonanță pentru Codul Administrativ, promovată de Dăncilă, sunt cuprinse toate prevederile declarate deja neconstituționale toamna trecută de către Curtea Constituțională la sesizarea USR și PNL, după ce majoritatea PSD și ALDE le-au votat în Parlament. Mai mult, Codul Administrativ (în forma pe care Dăncilă vrea s-o treacă prin OUG) a fost declarat neconstituțional CU TOTUL de către CCR. Cu siguranță, și această ordonanță va fi atacată la CCR, însă pentru Firea este suficient să fie în vigoare și o săptămână pentru tunul de 600 de milioane de euro la buget.”

STOP ORDONANȚEI SIFON! Viorica Dăncilă vrea să promulge, mâine (marți) ordonanța de urgență pe Codul Administrativ, cea…

Gepostet von Ana Ciceala am Montag, 10. Juni 2019

Pe lângă schimbarea adusă patrimoniului orașelor, noul cod administrativ propus de guvernul Dăncilă va mări și numărul de angajați din administrațiile locale, dar și pensii speciale pentru primari și viceprimari.