News

Opt ani de la canonizarea Papei Ioan Paul al ll-lea! Trei minuni ale Suveranului Pontif

Pe data de 27 aprilie s-au împlinit 8 ani de când Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat. De origine poloneză, Suveranul Pontif a condus Biserica Catolică timp de 26 de ani.
29.04.2022 | 09:06
Opt ani de la canonizarea Papei Ioan Paul al lllea Trei minuni ale Suveranului Pontif
Au trecut opt ani de zile de când Papa Ioan Paul al ll-lea a fost canonizat. Sursa foto: FANATIK/Vatican News.
ADVERTISEMENT

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat pe 27 aprilie 2014, în fața a peste un milion de persoane. Suveranul Pontif s-a aflat în fruntea Bisericii Catolice mai bine de 26 de ani și a condus-o în mileniul trei. De origine poloneză, Sanctitatea Sa a fost primul papă de altă origine decât cea italiană de la papa Adrian al VI-lea, adică din anul 1522.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost canonizat în urmă cu opt ani

În urmă cu opt ani Biserica Catolică se afla în fața unui eveniment de importanță mondială. În 27 aprilie 2014, la Roma, a avut loc canonizarea fericiților Papi Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea.

ADVERTISEMENT

Născut Karol Józef Wojtyła, Papa Ioan Paul al II-lea a fost al două sute șaizeci și patrulea papă al Bisericii Catolice și episcop al Romei din 16 octombrie 1978 până la moartea sa.

Salutul către polonezi al Papei Francisc la audiența din 27 aprilie 2022 a fost marcat de o aniversare specială și amintirea sfântului Ioan Paul al II-lea.

ADVERTISEMENT

Papa Ioan Paul al II-lea a fost în România

Papa Ioan Paul al II-lea s-a născut pe data de 18 mai 1920, în Wadowice, Polonia. A murit la vârsta de 85 de ani pe data de 2 aprilie 2005. A fost înhumat pe 8 aprilie 2005.

Fostul Suveran Pontif a fost iubit de milioane de credincioşi din toată lumea. Astfel, în cei 27 de ani de pontificat, el a făcut peste 100 de vizite oficiale, foarte multe în Africa. Ioan Paul al II-lea a ajuns şi în România, într-o vizită istorică, aceasta fiind prima ţară ortodoxă vizitată de un papă după Marea Schismă din 1054.

ADVERTISEMENT
papa
Papa Ioan Paul al ll-lea a binecuvântat un grup de pelerini români. Se întâmpla în octombrie 1997. Toți care au dat mâna cu el, și-au împlinit dorințele. Sursa foto: FANATIK.

Trei minuni ale Papei Ioan Paul al ll-lea

O călugăriţă din Franţa, Marie Simon-Pierre, pare să se fi vindecat brusc de Parkison după ce întreaga congregaţie de la mănăstirea din Aix-en-Provence s-a rugat pentru ea Papei Ioan Paul al II-lea, în 2005, la scurt timp după moartea Suveranului Pontif.

Stareța mănăstirii i-a spus acesteia să încerce să scrie pe o foaie numele lui Ioan Paul al II-lea. A fost aproape imposibil din cauză că îi tremurau mâinile.

ADVERTISEMENT

În noaptea de 2 spre 3 iunie a reuşit totuşi să scrie citeţ numele Papei şi de atunci simptomele bolii au dispărut. Cazul călugăriței vindecate a fost studiat de comisiile medicale şi teologice de la Vatican și au ajuns la concluzia că este vorba despre o minune.

Un tânăr s-a vindecat de cancer

O altă minune legată de numele Suveranului Pontif a fost dezvăluită în noiembrie 2006. Arhiepiscopul italian Gerardo Pierro de Salerno a anunţat o vindecare inexplicabilă, informează site-ul Catholica.

Este vorba de vindecarea în urmă cu un an a unui tânăr bolnav de cancer, după ce soţia lui l-a văzut în vis pe Papă, căruia îi ceruse acestuia si mijlocească la Domnul rugăciunea sa.

Papa a apărut ca o siluetă de foc și a binecuvântat mulţimea

O altă întâmplare miraculoasă a avut loc pe 2 aprilie 2007, la doi ani de la decesul său. Apariţia lui Ioan Paul al II-lea în timpul ceremoniei organizate la Beskid Zywiecki, o localitate apropiată de oraşul natal al lui Ioan Paul al II-lea, Katowice, a făcut vâlvă la momentul respectiv.

Gregorz Lukasik, un participant la eveniment, a surprins cu camera imaginea regretatului Papă care binecuvânta mulţimea. Evenimentul a fost prezentat şi de Vatican News Service, post de televiziune specializat în ştiri religioase.

Papa Francisc militează pentru pace

În opinia Suveranului Pontif, pe lângă alianța dintre tineri și bătrâni, există și o altă dorință fundamentală, aceea de a pune capăt războiului; cea care trebuie să-i determine pe politicieni să accepte strigătul de pace.

La audiența din 27 aprilie 2022, Papa Francisc și-a exprimat speranța ca armele să fie, în sfârșit, reduse la tăcere.

„În aceste vremuri dificile, când omenirea este însetată de pace și fraternitate, este urgent ca alianța dintre bătrâni și tineri să fie rodnică și să îi determine pe fiecare, în propria condiție de viață. Să fie mărturisitor și mijlocitor al binecuvântărilor lui Dumnezeu între popoare. Să tacă armele”, a subliniat Papa Francisc.

”Să perseverați în rugăciunea neîncetată pentru pace”

Papa Francisc a adresat un salut și credincioșilor de limbă portugheză și le-a cerut acestora să se roage pentru pace în lume.

„Dragi pelerini vorbitori de limbă portugheză: vă cer să perseverați în rugăciunea neîncetată pentru pace.

Să tacă armele, pentru ca cei care au puterea de a opri războiul să poată auzi strigătul de pace al întregii omeniri! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a spus papa Francis în audiența din 27 aprilie 2022 de la Vatican, în fața mulțimilor de oameni, care s-au strâns în piață.

 

ADVERTISEMENT