Hotnews

Opt rachete şi două proiectile lansate din Siria au lovit Turcia

Autorităţile turce au deschis marţi focul pe teritoriul sirian, după ce două proiectile trase de pe partea cealaltă parte a graniţei au ucis o persoană şi au rănit o alta în oraşul turc...
Autor: Ionuţ Cataramă | 08.03.2016 | 16:13
Opt rachete şi două proiectile lansate din Siria au lovit Turcia

Autorităţile turce au deschis marţi focul pe teritoriul sirian, după ce două proiectile trase de pe partea cealaltă parte a graniţei au ucis o persoană şi au rănit o alta în oraşul turc Kilis, lovit imediat de alte opt rachete lansate de terorişti, transmite Reuters.

Tensiuni la graniţa dintre Siria şi Turcia. Mai multe proiectile, care au lovit o zonă rezidenţială a oraşului turc Kilis, în apropiere de un liceu, au fost lansat dintr-o regiune de graniţă a Siriei controlată de jihadiştii Statului Islamic.

Militarii turci au răspuns cu focuri de armă trase pe teritoriul sirian, în timp ce jihadiştii au tras până la opt rachete spre Kilis.

În ultima jumătate de an, Statul Islamic a pierdut teritorii considerabile din Siria şi Irak în urma atacului coordonat al coaliţiei internaţionale. Reprezentantul american pentru coaliţia împotriva ISIS, Brett McGurk, a amintit la sfârşitul săptămânii trecute că jihadiştii Statului Islamic pierd lupta teritorială împotriva numeroaselor forţe beligerante care li se opun.

”Daesh este în acest moment sub presiunea combatanţilor din mai multe direcţii, iar această presiune va continua sau chiar se va mări. Daesh pierde, iar, în timp ce jihadiştii pierd bătălia, noi trebuie să ne concentrăm pe stabilizarea zonelor eliberate”, a precizat McGurk.

Sursă: www.romaniatv.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!