News

Opt vaccinuri anti-coronavirus sunt în faza de testare pe oameni! Când vom putea avea vaccinul

17.05.2020 | 15:41
Opt vaccinuri anticoronavirus sunt in faza de testare pe oameni Cand vom putea avea vaccinul
ADVERTISEMENT

Opt vaccinuri anti-coronavirus sunt în faza de studii clinice și vor fi testate pe oameni, potrivit unui document al Organizației Mondiale a Sănătății. Vaccinul produs de Universitatea Oxford ar putea fi gata în 6 luni. 

Opt vaccinuri anti-coronavirus sunt în faza de testare pe oameni! Care sunt cele opt companii

Cele 8 vaccinuri care sunt în faza 1 și 2 de testare sunt realizate de următoarele companii:

  1. Moderna – NIAID – faza 1 și 2 de testare
  2. Wuhan Institute of Biological Products / Sinopharm – faza 1 și 2 de testare
  3. Beijing Institute of Biological Products / Sinopharm – faza 1 și 2 de testare
  4. Sinovac – faza 1 și 2 de testare
  5. University of Oxford – faza 1 și 2 de testare
  6. BioNTech / Fosum Pharma / Pfizer – faza 1 și 2 de testare
  7.  CanSino Biological Inc. / Beijing Institute of Biotechnology – faza 1 și 2 de testare
  8. Inovio Pharmaceuticals – faza 1 de testare
ADVERTISEMENT

Ce presupune faza 1 și 2 de testare

Dintre cele 8 companii care sunt aproape de a găsi un vaccin împotriva noului coronavirus, patru sunt din China, două sunt din Statele Unite ale Americii, una este din Marea Britanie, iar o altă echipă este o combinație între o companie americană, chineză și germană, conform Mediafax.

În faza 1 de testare se are ca obiectiv stabilirea dozei maxime tolerate, MTD sau doza minimă eficientă. Numărul de subiecți este redus de obicei la 50. Se studiază și definește profilul farmacologic al produsului (absorbția, distribuția, metabolizarea, excreția și durata de acțiune).

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere metodologic se utilizează niveluri de doze crescute treptat, pe loturi mici de pacienți (de obicei sub 10), până când toxicitatea ajunge la nivelul predeterminat sau până apare o toxicitate neașteptată.

În faza 2 de testare are ca scop principal determinarea eficienței produsului (rata de răspuns a unei anumite condiții patologice la administrarea terapiei) și de a depista reacțiile adverse. Numărul de subiecți este între 50 și 200.

ADVERTISEMENT

Sinovac speră să treacă la următorul nivel de testare pe 13 decembrie 2020

Compania chineză Sinovac va încheia prima etapă de studiu pentru primele două faze ale testării. Data trecută în documente este 13 decembrie 2020, conform Mediafax. Ulterior fazelor doi și trei urmează etapele trei și patru, când vaccinul poate fi dat populației.

Până acum, la nivel global sunt aproape 4,8 milioane de infectați cu noul coronavirus, iar peste 313.000 de oameni au murit din cauza infecției cu COVID-19.

ADVERTISEMENT