Sport

Optimi de finală, manșa tur Conference League. Anderlecht, remiză cu Villarreal. Victorii pentru West Ham, Nice și Fiorentina. Video

S-a jucat manșa tur a optimilor de finală din Conference League. Calificarea rămâne deschisă pentru sferturile celei de-a treia competiții europene.
09.03.2023 | 23:38
Optimi de finala mansa tur Conference League Anderlecht remiza cu Villarreal Victorii pentru West Ham Nice si Fiorentina Video
Optimi de finală, manșa tur Conference League. Anderlecht, remiză cu Villarreal. Victorii pentru West Ham, Nice și Fiorentina. FOTO: Twitter Villarreal CF
ADVERTISEMENT
09-03-2023
20:03

Rezultatele ultimelor meciuri din turul optimilor de Conference League

Vezi video cele mai importante faze AICI!

  • FC Basel – Slovan Bratislava 2-2 (Amdouni 6, Zeqiri 40 / Medvedev 18, Abubakari 70)
  • Fiorentina – Sivasspor 1-0 (Barak 69)
  • Gent – Basaksehir 1-1 (Orban 35 / Okaka 16)
  • Lech Poznan – Djurgarden 2-0 (Milic 39, Marchwinski 82)

 

09-03-2023
17:44

Anderlecht - Villarreal s-a terminat 1-1, în celelalte două meciuri s-au impus oaspeții

Vezi video cele mai importante faze AICI!

De la ora 19:45 s-au disputat primele meciuriale zilei din prima manșă a optimile de finală ale Conference League.

  • AEK Larnaca – West Ham 0-2 (Antonio 36, 45+2)
  • Sheriff Tiraspol – Nice 0-1 (Amraoui 45+3)
  • Anderlecht – Villarreal 1-1 (Dreyer 57 / Trigueros 28)
07-03-2023
16:34

Lazio - AZ Alkmaar 1-2 (Pedro 18 / Pavlidis 45, Kerkez 63)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – AZ Alkmaar ia o opțiune serioasă de calificare în sferturile Conference League după ce a învins Lazio la Roma, scor 2-1.

Min. 63 – GOOOL Alkmaar!!! Olandezii întorc rezultatul în favoarea lor! Milos Kerkez înscrie cu un șut simplu pe mijlocul porții după ce a fost servit excelent de Karlsson.

Min. 45 – GOOOL Alkmaar!!! Milinkovic-Savic pierde un balon în jumătatea proprie, Karlsson centrează în careu și Pavlidis marchează cu o deviere fină.

Min. 18 – GOOOL Lazio!!! Felipe Anderson recuperează un balon la mijlocul terenului, Zaccagni pleacă într-o cursă în partea stângă, centrează în careu și Pedro înscrie cu un șut din prima de la 9 metri.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Lazio – AZ Alkmaar.

  • Lazio: Maximiano – Lazzari, Casale, Patric, Marusic – Milinkovic-Savic, Cataldi, Luis Alberto – Pedro, Felipe Anderson, Zaccagni. Rezerve: Magro, Provedel – Antonio, Basic, Cancellieri, Gila, Hysaj, Pellegrini, Romagnoli, Romero, Vecino. Antrenor: Maurizio Sarri.
  • AZ Alkmaar: Ryan – Sugawara, Goes, Chatzidiakos, Kerkez – Clasie, Mijnans, Reijnders – Odgaard, Pavlidis, Karlsson. Rezerve: Owusu-Oduro, Verhulst – Barasi, Buurmeester, M. De Wit, Lahdo, Meerdink, Mihailovic, Schouten, Van Brederode. Antrenor: Pascal Jansen.

Cu meciul în devans de marți, 7 martie, Lazio – AZ Alkmaar, se deschide turul optimilor de finală ale Conference League. Restul partidelor sunt programate joi, 9 martie, de la ora 19:45 sau de la ora 22:00. Alături de meciul de la Roma, partida Anderlecht – Villarreal reprezintă al doilea cap de afiș al acestei faze.

Lazio – AZ Alkmaar și Anderlecht – Villarreal sunt partidele vedetă din turul optimilor de finală ale Conference League

Conference League, competiția numărul 3 în ierarhia europeană, după Champions League și Europa League, se află abia la a doua ediție. În faza optimilor de finală sunt prezente, din marile campionate, două formații din Italia (Lazio și Fiorentina), una din Anglia (West Ham United), una din Spania (Villarreal), una din Franța (Nice), două din Belgia (Anderlecht și Gent) și una din Olanda (AZ Alkmaar).

ADVERTISEMENT

Din programul celor opt partide de departe confruntările Lazio – AZ Alkmaar și Anderlecht – Villarreal sunt meciurile vedetă. Mai avem un Gent – Bașakșehir, Fiorentina – Sivasspor sau AEK Larnaca – West Ham  United, cu implicații ale unor echipe care pot ajunge în fazele superioare ale competiției.

Marți, 7 martie, ora 19:45

  • Lazio – AZ Alkmaar

Joi, 9 martie

ora 19:45

  • AEK Larnaca – West Ham
  • Sheriff Tiraspol – Nice
  • Anderlecht – Villarreal

ora 22:00

  • FC Basel – Slovan Bratislava
  • Fiorentina – Sivasspor
  • Gent – Basaksehir
  • Lech Poznan – Djurgarden
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Lazio – AZ Alkmaar în turul optimilor de finală ale Conference League

Din păcate, această competiție, ca și Europa League, a fost achiziționată în exclusivitate de trustul Pro, iar Pro Arena a ales să transmită marți, 7 martie, de la ora 19:45 meciul Lazio – AZ Alkmaar ca fiind unicul televizat din această fază. Joi, 9 martie, Pro Arena va difuza de la orele 19:45 și 22:00 două partide din Europa League: Sporting Lisabona – Arsenal și Manchester United – Betis Sevilla.

Deși oricând ar avea dreptul de transmisie inclusiv fratele cel mare al trustului, adică Pro TV, deocamdată, cel mai probabil până la momentul finalelor, partidele din Conference League, atâtea câte vor fi ele, accentul de interes căzând, firesc, pe Europa League, vor fi difuzate doar pe Pro Arena. Dar puteți opta și pentru varianta, valabilă inclusiv pentru Anderlecht – Villarreal sau pentru celelate jocuri din Conference League de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a le urmări în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT
  • ora 19:45 Lazio – AZ Alkmaar (PRO Arena)

Lazio, fără golgheterul Immobile, AZ Alkmaar cu șase absențe în turul optimilor de finală ale Conference League

Așadar, fosta adversară a lui CFR Cluj, Lazio Roma, calificată în fața campioanei României fără a impresiona, cu 1-0 acasă și o-o în deplasare, primește vizita unui rival periculos, olandezii de la AZ Alkmaar, ajunși aici fără a disputa play-off, deoarece au fost câștigători de grupă. Maurizio Sarri, care oricum a anunțat că prioritatea rămâne campionatul, adică ocuparea unui loc între primele 4, momentan ”biancolestii” fiind pe poziția a 3-a, are o pierdere deosebit de importantă la acest meci, golgheterul Ciro Immobile, cu o problemă musculară, care nu va fi forțat, în speranța că ar putea fi recuperat pentru weekend în deplasarea de la Bologna. De asemeni, este incert fundașul central Casale.

La Alkmaar lucrurile sunt ceva mai puțin plăcute, în sensul în care la Roma nu au putut face deplasarea nu mai puțin de șase jucători, dintre care patru sunt de bază. Toți sunt accidentați. Este vorba despre Bazoer, Beukema, veteranul Martins Indi, Westerveld, de Wit și belgianul Vanheusden. Deci un Alkmaar mult slăbit, mai ales la mijloc și în defensivă.

ADVERTISEMENT

Villarreal, una dintre favoritele la trofeu, joacă la Bruxelles, în turul optimilor de finală ale Conference League

Una dintre favoritele la câștigarea competiției, alături de Lazio și de West Ham este echipa spaniolă Villarreal, care a cucerit penultima ediție a Europa League, după o finală dramatică la lovituri de departajare în fața lui Manchester United și anul trecut a ajuns în semifinalele Champions League.  ”Submarinul galben” poposește la Bruxelles, unde însă Anderlecht este doar un nume față de echipa cu recorduri de titluri în Belgia și cu Cupa UEFA și Cupa Cupelor în vitrină.

Fiorentina are toate șansele să meargă în sferturi cu un rezultat bun încă din manșa tur a optimilor de finală, pentru că joacă acasă cu Sivasspor, echipa care a câștigat grupa neașteptat în fața lui CFR Cluj și a marei favorite Slavia Praga, iar toscanii, care au demolat pe Braga în play-off, chiar în Portugalia, sunt cu două clase peste turci.

ADVERTISEMENT