Cum ar putea juca Barca după venirea lui Griezmann. Cine e sacrificat

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
26/03/2018, 16:23
Cum ar putea juca Barca după venirea lui Griezmann. Cine e sacrificat GALERIE FOTO

Barcelona face totul pentru a a-l avea cât mai repede legitimat pe francezul Antoine Griezmann. Încă foarte mulţi suporteri şi presa catalană caută să înţeleagă de ce ar fi nevoie de Griezmann, atâta vreme cât în lot sunt Messi, Suarez, Dembele şi Coutinho.

Cotidianul El Mundo Deportivo încearcă să schiţeze tot felul de sisteme de joc pentru echipa lui Ernesto Valverde, cu inserimentul lui Griezmann în primul unsprezece. Ar exista mai multe opţiuni tactice, dar toate au acelaşi numitor, unul dintre cei patru amintiţi mai sus ar urma să sară din schemă.

Un singur sistem l-ar salva pe Dembele

Un 4-3-3, aşa cum se prezintă de obicei jocul Barcelonei, presupune în avanposturi pe Messi, Suarez şi Griezmann, cu Coutinho mijlocaş de bandă stânga, alături de Busquets şi Rakitic. Clar că din formula de bază iese alt francez, Dembele, care tocmai a început să arate că are calităţi şi să facă meciuri mai bune.

Un 4-4-2 ar însemna două vârfuri, Suarez şi Griezmann, cu Messi în spatele vârfurilor, Coutinho stânga şi în acest sistem ar exista ceva şanse şi pentru Dembele, mijlocaş de bandă dreaptă, dar nu ar mai fi doi centrali defensivi, ci doar unul, probabil Busquets. Într-un 4-2-3-1, care nu prea este specific liderului din Primera, vârful ar fi Suarez, Coutinho, Messi şi Griezmann cei trei din spatele lui şi din nou Dembele ar deveni spectator.

Închide ×